El Periódico - Català

Relleu al pinyol

Mas cedeix la secretaria general a Oriol Pujol, però compensa el poder del nou líder amb l’ascens de Josep Rull a l’àrea d’organitzac­ió

- F. M.

Convergènc­ia va confirmar ahir un sever relleu generacion­al, qui sap si pensant en futurs lideratges, entre un grup de nous dirigents, molts dels quals avui, amb prou feines, superen els 40 anys d’edat, i que ja han ascendit a la cúpula, deixant CDC gairebé sense veus madures. L’última, Felip Puig, de només 53 anys, que ahir va cedir el pas emocionat.

El primer que va donar transcendè­ncia al procés va ser Artur Mas, que va deixar en mans d’oriol Pujol «el dia a dia del partit», és a dir, la secretaria general. El president, que ara també presidirà CDC, va elogiar la disponibil­itat de Pujol de dedicar-se a l’organitzac­ió quan podria haver entrat al Govern. Però Mas fuig de la idea que Convergènc­ia està en mans del denominat pinyol dirigent. I prefereix subratllar, en privat, la importànci­a d’un nou tàndem, el que formen Pujol i el nou secretari d’organitzac­ió, Josep Rull, a qui va citar en el seu discurs.

Superant recels

Oriol Pujol pren el testimoni de Mas tot i haver despertat, temps enrere, certs recels per la seva vehemència i per la percepció que el seu ascens venia imposat pel seu cognom. El president li va donar un cop de mà quan va dir que «els cognoms no són un mèrit ni un demèrit». Al seu costat, continuara­n pilotant el partit dos vicesecret­a-

JORDI PUJOL

ARTUR MAS

ris generals: Francesc Homs, portaveu del Govern i frontissa entre CDC i la Generalita­t, i Lluís Corominas, l’encarregat de teixir la xarxa municipali­sta de CDC. A aquest pinyol s’hi afegeix Rull. El diputat i regidor a Terrassa, forjat en les joventuts del partit, genera grans simpaties internes. Tantes que Jordi Pujol ha arribat a definir-se com un fan de Rull.

Després d’aquest nucli dur, format exclusivam­ent per homes, el partit segueix cultivant una nova generació que s’autodefine­ix com a «desacomple­xadament independen­tista». Noms com Joan Ramon Casals, Francesc Sánchez, Neus Munté, Meritxell Borràs o Cesca Domènech responen a aquest perfil de joves que demanen pas.

A l’espera de conèixer el resultat de les votacions de l’executiva, ahir a la nit es donava per fer un vot majoritàri­ament favorable als noms proposats. Serveixi d’exemple que l’informe de gestió de Mas, l’últim amb la seva firma, només va rebre un vot en contra.

H

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain