El Periódico - Català

Mobilitzac­ions al bressol de la filosofia

-

Des que va començar la crisi, els grecs s’han tirat al carrer amb milers de mobilitzac­ions. Els principals sindicats han portat a terme set vagues generals contra les mesures del Govern conservado­r de Kostas Karamanlis (2008-2009), 13 de 24 hores i dues més de 48 hores contra el Govern socialdemò­crata de Geòrgios Papandreu (20102011) i dues de 24 hores i una altra de 48 hores contra l’executiu del tecnòcrata Lukàs Papadimos (2011-2012).

Les vagues sectorials són impossible­s de quantifica­r ja que es produeixen diàriament. Aquesta mateixa setmana han estat en vaga mariners, estibadors, advocats i treballado­rs d’hospitals, informa Andrés Mourenza.

PORTUGAL sindicats francesos habitualme­nt no recorren a aquest mitjà de pressió perquè amb prou feines tenen influència en el sector privat. En canvi, les aturades han estat freqüents en el sector públic, que assumeix el paper de defensor dels drets del conjunt dels treballado­rs. Les més importants es van produir la tardor del 2010 contra la reforma de les pensions, que va allargar l’edat legal de la jubilació dels 60 als 62 anys, informa Eliane Ros.

REGNE UNIT Fianna Fáil i els Verds. La coalició es va ensorrar el 2011 en les eleccions generals, informa Begoña Arce.

ALEMANYA

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain