El Periódico - Català

Setmana Santa de baix cost

Destins de platja com Lloret, Salou i Torremolin­os ofereixen autèntique­s gangues Londres és la ciutat més econòmica per fer una escapada a l’estranger

- EL PERIÓDICO

Les butxaques no estan per a gaires alegries vacacional­s. I ja fan uns quants anys que és així. Arriba Setmana Santa i el sector turístic detecta la mateixa tendència que els últims anys: si en fa cinc tothom reservava amb mesos d’antelació, temorosos els viatgers de quedar-se sense hotel, apartament, casa rural, seient a l’avió o plaça al tren, ara s’aguanta fins a l’últim moment, a l’espera d’ofertes d’última hora.

N’hi haurà. Però si un vol viatjar barat, haurà d’elegir sobretot dates que no coincideix­en amb les quatre nits entre el 5 i el 9 d’abril, Dijous Sant i Dilluns de Pasqua. Són les úniques en què molts treballado­rs tenen festa, encara que els seus fills ja estiguin lliures des del cap de setmana anterior. O sigui, si es vol pagar menys, farà falta buscar alguna cosa entre el dissabte que ve, 31 de març, i el Dijous Sant. A més a més, amb tranquil·litat garantida.

/ A PROP DE CASA Però, com que la gran majoria no té aquesta possibilit­at, EL PERIÓDICO ha indagat entre una allau de suposades ofertes i, sobretot, ha realitzat una llarga recerca per portals de viatges i allotjamen­t a internet per localitzar els preus més baixos per a una família de dos adults i un nen. La lògica s’imposa: com més a prop de casa, més econòmica sortirà la Setmana Santa.

A Catalunya, els allotjamen­ts més barats a la costa es troben en dos grans pols turístics, Lloret de Mar (Selva) i Salou (Tarragonès). A l’espera de la gran allau d’estrangers a l’estiu, ara hi ha places i bons preus, els més baixos del mercat català.

A Lloret, hi ha habitacion­s per a tres persones (només allotjamen­t) per 130 euros per al total de les quatre nits que a Catalunya componen el nucli central de la Setmana Santa. I si en lloc d’hotel es prefereix un apartament, fins i tot es pot aconseguir alguna cosa per 119 euros. Al marge queden la gasolina (caríssi- ma) del cotxe o un altre tipus de desplaçame­nt i la despesa a Lloret.

Salou és una mica més car. Hi ha apartament­s a partir de 182 euros i hotels per 203, o sigui uns 50 euros per nit, poc més de 15 euros per persona. Amb estació de tren a la mateixa localitat, pot ser un bon destí fer- roviari: des de Barcelona, l’anada i tornada en tren per a dos adults i un nen costa 40 euros.

Altres alternativ­es a Catalunya costen una mica més. Encara que el ventall de preus a les cases rurals és enorme, depenent del lloc i la qualitat de les instal·laccions, per gairebé totes elles és temporada alta i és difícil trobar-ne una per menys de 400 euros per a les quatre nits.

És el mateix preu que es demanava fins la setmana passada per hotels i apartament­s al Pirineu, però amb la nevada de dimecres passat segurament les reserves es dispararan, amb el mateix efecte en els preus. D’ofertes n’hi haurà poques, amb el ple d’esquiadors gairebé garantit. QUATRE NITS, 100 EUROS A la resta d’espanya, l’opció més barata per

/ anar en avió és la Costa del Sol. A Màlaga encara hi ha bitllets per 90 euros per persona, i hotels i apartament­s de sobres a les pròximes Torremolin­os o Benalmáden­a per menys de 100 euros les quatre nits. A les Balears hi ha vols a partir de 106 euros, encara que aquí l’allotjamen­t ja sol passar de 150 euros, com a mínim.

Qui vol anar a una ciutat estrangera trobarà a Londres l’opció més barata, tot i que aquests últims dies ja estan volant les últimes places i els millors preus. Tot i així, es poden aconseguir bitllets d’entre 105 i 150 euros anada i tornada. París i Roma estan a l’abast a partir de 145, però Amsterdam ja en costa 193, i Lisboa, molt popular, 250. Després, és clar, hi ha els hotels, però a Londres, per exemple, es pot dormir a Notting Hill per 330 lliures (gairebé 400 euros) les tres persones i quatre nits. La gent que prefereix un paquet complet a través d’una agència, amb trasllats inclosos, pagarà un mínim de 500 euros per un viatge de tres o quatre nits a Viena o Istanbul.

I els que prefereixe­n el mar, tenen un problema amb les dates: des de Barcelona no sortirà cap creuer que viatgi exactament del 5 al 9 d’abril. El més semblant és un creuer de sis nits, amb sortida el 3, per Malta, Corfú, Dubrovnik i Venècia, però són un mínim de 1.200 euros en total per a les tres persones.

H

 ?? ICONNA / JOAN CASTRO ?? Algunes persones assegudes al sol en terrasses i bancs, a Lloret de Mar, ahir.
ICONNA / JOAN CASTRO Algunes persones assegudes al sol en terrasses i bancs, a Lloret de Mar, ahir.
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain