El Periódico - Català

Schumacher torna a brillar i acompanya els dos Mclaren

Hamilton va tornar a ser el més ràpid en la qualificac­ió, però en carrera l’amenaça serà Button

- MIGUEL MARTÍNEZ

PROBLEMES DE VETTEL Els Red Bull arrenquen quart i cinquè –una altra

/ vegada Mark Webber per davant de Sebastian Vettel– després d’una estranya classifica­ció per a l’alemany (va fer el seu millor temps amb el pneumàtic més dur), que es queixa del comportame­nt del RB8, molt més nerviós que el totpoderós RB7

Sis anys després d’aquell GP del Japó 2006, Michael Schumacher va tornar a la compareixe­nça oficial de la FIA en una qualificac­ió: torna a formar part dels tres millors pilots en una crono. És com si no se n’hagués anat mai. Només ell va merèixer fotografia­r-se amb els dos pilots de Mclaren a Sepang. Lewis Hamilton va tornar a ser el més ràpid a una volta, però sap molt bé que en la carrera d’avui «la clau és conservar els pneumàtics». I aquí Jenson Button té avantatge. Per això el campió del 2009 és favorit en una carrera (10.00 h, TV-3 i Antena 3) en la qual pot aparèixer la pluja per convulsion­ar-ho tot.

Pirelli preveu una carrera a tres parades. El tòrrid asfalt de Sepang desfà les gomes, de manera que Hamilton no s’haurà de preocupar només de Button, sinó també dels Red Bull. «Si han tret tot del cotxe en aquesta crono, estan a dos segons, i això és molt poc», va advertir Button sobre els Red Bull. «I en carrera són molt més forts». En contra de Hamilton juga també la llarga recta de sortida de Sepang. «No sé si sortir primer és el millor aquí. Hi ha molts metres fins al primer revolt», va dir, per recordar que agafar el rebuf pot fer guanyar molts metres. de l’any passat. «No tenim el cotxe més fàcil de pilotar», va reconèixer Vettel.

El cara a cara entre Mclaren i Red Bull té Schumacher de convidat de luxe. «És fantàstic tornar-se a veure aquí», va dir al seure al costat dels dos pilots de Mclaren. «Però l’important és tornar a ser aquí en la carrera», va dir el pilot de 43 anys que, juntament amb Pedro Martínez de la Rosa (va avantatjar gairebé en un segon el seu company a HRT), han posat de moda els madurs. El seu Mer- cedes desgasta més els pneumàtics que Mclaren i Red Bull, però potser disposa de la millor sortida. Somriu, a més, quan sent Martin Whitmars dient: «Lewis i Jenson tenen llibertat total per lluitar en la primera curva». El Kaiser també somriu quan li demanen que valori el seu tercer lloc. «Només cal veure els cotxes que han quedat per darrere», en al·lusió a Ferrari. ALONSO, VUITÈ Felipe Massa arrenca 12è i Fernando Alonso, vuitè després

/ de guanyar un lloc per la penalitzac­ió de Kimi Raikkonen (cinc llocs per canviar la caixa de canvis). Mclaren, Red Bull, Mercedes i també Lotus –«Si no hagués comès un error hauria lluitat per la pole», va assegurar Iceman– estan clarament per davant del Ferrari, però Alonso s’ha proposat fer de la castanya que pilota un cotxe per sumar punts: «Hem de portar a casa punts que podrien ser importants per al campionat», diu amb la il·lusió i ambició d’un campió que se sap en inferiorit­at.

H

 ?? REUTERS / EDGAR SU ?? Lewis Hamilton es recolza en uns ventilador­s després de fer el millor temps en la qualificac­ió de Malàisia.
REUTERS / EDGAR SU Lewis Hamilton es recolza en uns ventilador­s després de fer el millor temps en la qualificac­ió de Malàisia.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain