El Periódico - Català

Un mosso, evacuat en helicòpter

-

La sisena etapa de la Volta va haver d’estar 38 minuts interrompu­da (a l’altura del quilòmetre 72) pel greu accident que va patir un dels motoristes dels Mossos d’esquadra que obria carrera i que va xocar frontalmen­t contra un vehicle, al qual avisava que s’havia d’aturar perquè es tallava la carretera per la competició esportiva. L’agent va ser atès pels metges de la Volta (els que habitualme­nt socorren els ciclistes caiguts) i va ser evacuat en un helicòpter medicalitz­at. Va patir la fractura de la pelvis i un braç.

Per aquesta raó, els corredors van arribar a Badalona acumulant mitja hora de retard. Habitualme­nt en totes les carreres ciclistes –excepte el Tour, que talla les carreteres diverses hores abans del pas del gran grup– hi circulen motoristes de la policia amb banderes grogues, que són els que adverteixe­n als automobili­stes que s’han d’aturar. Altres agents, en aquest cas amb banderes vermelles situades a les motos, acompanyen el gran grup. Els cotxes no han de reprendre la marxa fins que vegin motoristes amb banderes verdes. podi final, avui al barri de Sarrià de Barcelona.

Samu seguia inquiet i preguntava als que podien conèixer detalls del descens d’avui de Vallvidrer­a que porta a meta. «¿Com és? ¿Perillós? Perquè a Montserrat creia que seria per una carretera més costeruda i després no hi va haver res a fer». «Doncs caldrà llançar-se cap a Barcelona. M’agradaria entrar al podi». La conversa es mantenia a Sant Fruitós de Bages (sortida de la sisena etapa), alhora que anunciava que Badalona seria feu per als pocs velocistes que s’han apuntat a la ronda catalana, com Allan Davis (segon ahir), Julien Simon (tercer i vencedor a Manresa) i Juan José Haedo (l’esprintado­r argentí del Saxo Bank, quart).

Però quan Samu té entre cella i cella fer alguna cosa en una carrera, als 34 anys, en un ciclisme que cada cop dominen més els veterans (ahir, a França, al Criterium Internacio­nal, Cadel Evans, el guanyador del Tour, es va imposar en la contrarell­otge) ho aconseguei­x. Es va trobar amb una inesperada pujada a dos quilòmetre­s de la meta. Ni s’ho va pensar. Va arrencar. Va obrir un petit forat i de forma voraç, agònica també, va triomfar a Badalona. I també va vèncer perquè volia arribar ràpid a l’hotel, ja que ell és molt barcelonis­ta i tenia ganes de veure guanyar al Barça.

H

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain