El Periódico - Català

L’estranya privatitza­ció del Canadair 415

-

Un endimoniat, i com a mínim confús, sistema d’adjudicaci­ons burocràtiq­ues amenaça de deixar a terra aquest estiu el considerat millor hidroavió del món per combatre els incendis forestals. Adquirit per Medi Ambient per 26,5 milions, el Canadair 415 va ser adscrit a l’Exèrcit de l’Aire, i els seus pilots van iniciar les pràctiques amb aquest sosfistica­t aparell capaç d’aconseguir resultats únics contra les flames. De forma sorprenent i pel procedimen­t d’emer- gència, Medi Ambient va adjudicar a una empresa privada la gestió de l’avió sense concurs públic. La decisió va ser del llavors ministre i avui eurodiputa­t Arias Cañete.

L’argument que es necessitav­a accelerar els tràmits perquè l’aparell fos operatiu aquest estiu i que un concurs públic n’endarrerir­ia el procés no resulta suficient si es vol evitar les sospites que acompanyen sempre una adjudicaci­ó a dit. La situació, a més, és gairebé esperpènti­ca, ja que ara no hi ha pilots civils capaços de volar en el superavió i la companyia adjudicatà­ria ha hagut de buscar militars, amb resultat negatiu, perquè s’incorporin a la seva plantilla. A aquestes altures encara no se sap si el Canadair 415 podrà iniciar la imminent campanya antiincend­is.

El cas no deixa de ser un altre mal exemple de coordinaci­ó i de transparèn­cia pel que fa a la gestió del diner públic. Això sempre que no oculti interessos bastards, una cosa que s’hauria d’aclarir de forma immediata i fefaent.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain