El Periódico - Català

Els passatgers de l’aeroport de BCN van augmentar un 5,5% al maig

- JOSEP M. BERENGUERA­S

L’aeroport de Barcelona-el Prat continua amb la seva escalada i apunta a un altre any rècord: al maig va rebre un total de 3.397.097 passatgers, una xifra un 5,5% superior al mateix mes del 2013. Amb aquestes arribades, en els primers cinc mesos de l’any 13.517.143 usuaris han passat per les instal·lacions de l’aeroport català, cosa que suposa un increment del 7% respecte de l’any passat.

Els passatgers de la Unió Europea (UE) van ser els que més van augmentar el mes passat, amb un creixement del 9,7%, seguits dels usuaris de vols internacio­nals de països de fora de la UE, amb un 5,3% més. També destaca l’increment dels usuaris de vols interconti­nentals, un 9,8% més, mentre que els passatgers nacionals van registrar xifres negatives al maig, amb un descens del 2,1%.

El Prat va registrar el mes passat 5,4 milions de viatgers, i Madrid, 5,5 milions

En l’apartat d’operacions, l’aeroport barceloní es va mantenir en xifres positives i va tancar el mes de maig amb un augment del 2,4%, amb un total de 26.507 aterratges i enlairamen­ts. Des de començamen­t d’any, l’increment acumulat és de l’1,8% (107.744 moviments).

Mentrestan­t, pel que respecta a la càrrega, al maig es van transporta­r un total de 8,7 milions de quilos de càrrega aèria, el 8,6% més que un any abans. En l’acumulat anual el creixement és 2,5%. XARXA D’AENA El total d’instal·lacions d’AENA van registrar al maig 17,5

/ milions de passatgers, el 3,9% més que en el mateix mes del 2013. D’aquesta xifra, 12,6 milions van ser passatgers internacio­nals, cosa que implica un increment del 5,7%.

En les estadístiq­ues del maig van destacar els rècord històrics aconseguit­s en passatgers pels aeroports de Palma de Mallorca i d’AlacantElx. Així, l’aeroport de Palma de Mallorca va superar els 2,5 milions de passatgers al maig i va aconseguir un nou rècord històric per segon mes consecutiu, mentre que l’aeroport d’Alacant-Elx va registrar el millor maig de la seva història amb prop d’un milió de passatgers.

L’aeroport de més trànsit de la xarxa espanyola va ser el d’Adolfo Suárez Madrid-Barajas, que va pujar per quart mes consecutiu, després que es registress­in més de 3,5 milions de passatgers al maig, cosa que suposa un increment d’un 4,1%.

H

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain