El Periódico - Català

Gas Natural ven la seva filial de fibra òptica

El fons Cinven pagarà 510 milions i la plusvàlua per a GN serà de 250 milions.

- BARCELONA

Gas Natural ha venut la seva filial GNFT (Gas Natural Fenosa Telecomuni­cacions) al fons d’inversió europeu Cinven per 510 milions d’euros, segons ha comunicat l’energètica, amb seu a Barcelona, a la CNMV.

La venda estava inclosa en el pla de desinversi­ó de Gas Natural del 2013. Ha generat a la companyia unes plusvàlues de 250 milions. El fons comprador, Cinven, està especialit­zat en l’adquisició d’empreses de serveis profession­als, financers, tecnologie­s i telecomuni­cacions, entre altres.

GNFT té 34.249 quilòmetre­s de fibra òptica, majoritàri­ament coaxials, a la xarxa de canalitzac­ions de gas de la multinacio­nal. La pràctica d’aprofitar la canalitzac­ió tradiciona­l per afegir la xarxa de fibra òptica es va iniciar a finals del segle passat.

A més d’Espanya, la xarxa de GNFT inclou xarxes de fibra òptica a Panamà, Colòmbia, Guatemala, Costa Rica, Nicaragua, el Salvador i Hondures. Per facturació, el 55% corresponi­a a la xarxa espanyola i el restant 45%, a la de Llatinoamè­rica.

Segons el comunicat de GN, la seva filial és un «operador neutre de fibra òptica». A la pràctica significa que fins ara s’ha utilitzat com una xarxa de transmissi­ó de dades de les companyies, encara que podria tenir altres usos. De fet, GN ja ha anunciat que continuarà utilitzant aquestes xarxes per als seus propis serveis, que represente­n el 10% del total de facturació de GNFT.

Està previst que l’operació es tanqui en els pròxims dos mesos, segons fonts de les dues empreses. Per a Cinven, la compra és una «excel·lent oportunita­t», perquè GNFT ha augmentat el 13% el seu resultat brut en els tres últims exercicis.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain