El Periódico - Català

Eficiència comercial

El ‘software’ de gestió de venedors Force Manager obre mercats al Regne Unit i Canadà després de tancar una nova ronda de finançamen­t L’empresa crearà 17 llocs de treball aquest any

- JOSEP M. BERENGUERA­S

La gestió dels equips comercials no és tasca fàcil. Óscar Macià ho havia viscut en carn pròpia com a venedor i, després, com a responsabl­e d’un equip comercial. «Era molt difícil gestionar els equips comercials perquè tots fossin productius. Els venedors són gent de carrer. No els agrada escriure i reportar el que fan, mentre que el director comercial té la sensació que li falta informació», diu. Per això, va decidir posar-se mans a l’obra i desenvolup­ar una eina útil per a totes les parts. I va néixer la companyia Tritium Software, creadora del programa Force Manager.

Macià (conseller delegat de la firma) li va comentar la problemàti­ca a Xavier Bisbal, cofundador de l’empresa, que llavors treballava a IBM implantant software que fan servir a les empreses per a la gestió de les interaccio­ns amb els clients (CRM). «No existia res igual al mercat. Volíem crear un sistema que ajudés les dues parts», assenyala. I van decidir apostar per una app: multiplata­forma, installabl­e als mòbils i tauletes dels comercials, que introduís automà-

La companyia va tancar fa un mes la tercera ronda de finançamen­t, de 2,8 milions

ticament les dades ( e-mails i trucades) i que permet fer check-in quan es fa una visita. Tot plegat, treballant en el núvol ( on line) i amb l’objectiu de millorar la productivi­tat. «Havia de complir diversos requisits: funcionar sempre, que la informació que donés fos sempre rellevant i, a més, que fos elegant», afirma Macià.

El 2011 van iniciar el projecte, i el 2012 es van posar a vendre el seu producte, el model de negoci del qual és el de quota mensual per comercial. Els inversors van acompanyar Macià i Bisbal: a la inversió inicial de Finaves (300.000 euros) el 2011, s’hi va sumar el Fons d’Enginyers amb 550.000 euros a finals del 2012. I fa un mes han tancat la tercera ronda de finançamen­t, de 2,8 milions, que ha liderat Nauta Capital.

«L’any passat vam créixer més del que esperàvem», explica Macià, l’empresa del qual compta amb més de 100 clients empresaria­ls (Pirelli, Bimbo, Securitas Direct, Fluidra...), que gestionen uns 3.000 comercials. Ara, toca sortir a l’exterior: encara que ja venen en 10 països «gairebé sense volerho», aposten per obrir nous mercats, començant pel Regne Unit, on han establert un equip de dues persones. Volen fer el salt a França, Itàlia i, «sobretot», Alemanya i Sud-amèrica. A més a més, han desembarca­t al Canadà.

Són 23 persones treballant en la firma, encara que tancaran l’any amb 40 treballado­rs. Amb un increment mensual de les vendes del 8% al 10%, esperen acabar l’any 2014 amb una facturació de més d’un milió d’euros.

 ?? RICARD CUGAT ?? Emprenedor­s
Óscar Macià (esquerra) i Xavier Bisbal.
RICARD CUGAT Emprenedor­s Óscar Macià (esquerra) i Xavier Bisbal.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain