El Periódico - Català

Foment multarà amb 600 euros qui pagui per compartir un cotxe

El ministeri alerta que aquestes empreses han d’estar autoritzad­es

-

El Ministeri de Foment ha reaccionat davant la proliferac­ió d’anuncis en mitjans de comunicaci­ó i xarxes socials de serveis de transport compartits recordant que aquest tipus de plataforme­s han d’estar prèviament autoritzad­es per l’Administra­ció. El departamen­t que dirigeix Ana Pastor va advertir ahir que aquest tipus de transport de persones per compte aliè en vehicles de turisme amb el pagament previ d’un import ha de comptar amb el vistiplau de les autoritats competents. Per contra, la sanció per als usuaris podria arribar als 600 euros.

L’avís arriba després que hagi proliferat l’oferta de cotxes compartits, ja sigui de turismes convencion­als o de taxis. Aquest fenomen ja va provocar, mesos enrere, que la Generalita­t fes aquesta mateixa advertènci­a entre els impulsors d’alguna d’aquestes propostes de transport. Les administra­cions recorden que el fet de concedir una llicència a una empresa d’aquest tipus serveix per avalar que aquesta compleix amb els requisits.

SANCIÓ PER AL CONDUCTOR En la nota feta pública ahir per Foment es relacionav­en també les multes a què s’exposen les persones o empreses que, sense aquesta autoritzac­ió, prestin el servei. Si aquest és el cas, els infractors incorrerie­n en una falta molt greu sancionabl­e amb un import d’entre 4.001 i 6.000 euros, malgrat que, en el cas que hi hagués reiteració, l’import pujaria fins als 18.000 euros.

El ministeri afirma també que està coordinat amb les comunitats autònomes per, quan es descobreix­i un cas, realitzar la inspecció i el control preceptiu.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain