El Periódico - Català

Rigau garanteix a les ampes el pes que els pren la ‘llei Wert’

Ensenyamen­t treballa en una resolució per matisar l’aplicació de la LOMCE a Catalunya Un director no podrà modificar el projecte educatiu sense permís del consell escolar

-

Qualsevol decisió que adopti a partir del setembre vinent el director d’un col·legi o institut, que suposi un canvi en el projecte educatiu del centre, haurà de comptar amb un informe favorable del consell escolar. Preceptiva­ment. És la fórmula que ha ideat la Conse- lleria d’Ensenyamen­t perquè les famílies dels alumnes no acabin sent silenciade­s a l’escola, com preveu la llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (LOMCE). La reforma del ministre José Ignacio Wert redueix la capacitat de pares i docents en el procés de selecció d’aspirants a director i aparta els consells escolars a l’hora de decidir sobre pressupost­os, projectes educa- tius o admissió d’alumnes. La consellera Irene Rigau va dir ahir que la seva intenció és evitar, en la mesura del possible, que aquests organismes de participac­ió escolar «quedin marginats».

/ PRIMAR LA LEC Rigau va donar detalls, en una visita a Tarragona, sobre la resolució transitòri­a que, tal com va avançar aquest diari dissabte, està preparant el seu departamen­t per mitigar els efectes de la llei Wert. Aquestes mesures, que faran prevaler els principis de la llei d’educació de Catalunya (LEC), converteix­en aquesta comunitat en una de les cinc –les altres quatre són Andalu- sia, Astúries, Canàries i el País Basc– que han començat a moure fitxa per desafiar el ministeri i no implantar algunes de les qüestions previstes a la LOMCE.

«La participac­ió de les famílies en els consells escolars quedava molt reduïda» amb la LOMCE, va admetre ahir la consellera, que va explicar que procurarà «buscar estratègie­s perquè no es produeixi aquesta marginació», va reiterar.

La resolució transitòri­a, que previsible­ment es farà pública en els pròxims dies, també mantindrà com fins ara les assignatur­es de música i de plàstica en l’etapa de primària, ja que «són matèries que formen part de l’educació integral», va dir Rigau.

De moment, Ensenyamen­t ha aprovat un decret pel qual es manté un pla semblant al dels actuals Programes de Qualificac­ió Profession­al Inicial (PCPI), en lloc de la nova formació profession­al bàsica de la LOMCE, per a la qual el ministeri encara no ha assegurat prou finançamen­t.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain