El Periódico - Català

Una carrera per a milionaris amb 120 cotxes recala a BCN

La Guàrdia Urbana controlarà el compliment estricte de la normativa local La polèmica Gumball 3000, que inclou festes i concerts, va des de Miami fins a Eivissa

- PATRICIA CASTÁN

Se sentirà el rugit dels motors i es lluirà el poder de les carrosseri­es, però a Barcelona no hi haurà lloc per a la velocitat ni els excessos (almenys al volant) que acostumen a acompanyar la carrera Gumball 3000 de cotxes esportius conduïts per milionaris, que avui faran escala a la capital catalana. L’organitzac­ió no ho ha tingut fàcil per recalar a la ciutat, on l’ajuntament acostuma a posar traves a les exhibicion­s privades que ocupen la via pública i no tenen un objectiu clarament popular. En aquest cas, la singular carrera, que ja ha passat per Barcelona en altres ocasions, només exhibirà fugaçment alguns dels cotitzats vehicles a l’arribar a l’Hotel W, on s’allotjaran els participan­ts.

Uns 120 cotxassos esportius (Porsche, Ferrari, Jaguar, Lamborghin­i, Aston Martin i altres) procedents de París travessara­n la capital catalana a la tarda rumb al litoral. Segons el seu programa, de 19.00 a 22.00 hores els cotxes es deixaran veure i els seus tripulants (dos per vehicle) descansara­n a la zona de platja al davant de l’Hotel W, on celebraran un còctel abans de dirigirse al Carpe Diem Lounge Club, al passeig Marítim, local on remataran la nit amb una festa i han reservat privats i taules. No obstant, fonts portuàries van indicar ahir que no hi ha cap autoritzac­ió especial a la zona de la Nova Bocana, i per això no es preveu cap exhibició formal.

/ CONTROL Des de l’ajuntament indiquen que no hi haurà un operatiu específic per vigilar l’arribada de corredors a les artèries de la ciutat, però que la Guàrdia Urbana controlarà el compliment estricte de la normativa com es fa amb qualsevol vehicle. No hi haurà accelerade­s que valguin, malgrat els excessos de velocitat que acompanyen aquesta cita i que ja van quedar patents en autopistes catalanes el 2004, quan els Mossos van detenir alguns participan­ts. En aquesta ocasió, la prova (sempre ronda els 5.000 quilòmetre­s) va sortir de Miami la setmana passada i culminarà a Eivissa aquest dijous. Pel camí, jets privats i ferris han salvat les distàncies per terra, mar i aire, al seu pas per Atlanta, Nova York, Edimburg, Londres, París i Barcelona.

El perfil de participan­ts sol incloure algunes de les principals fortunes del món i famosos (des d’actors fins a músics) amants dels cotxes elitistes i els saraus que acompanyen aquesta ruta. L’actor David Hasselfhof­f (d la sèrie de televisió El coche fantástico) torna a prendre-hi part –encara que sense el vell Kitt– i també ho farà la cantant Eve. Aquest diari no va poder contactar ahir amb l’organitzac­ió, que combina la diversió sense treva amb donacions benèfiques milionàrie­s.

 ?? ARXIU / JOAN PUIG ?? Un dels participan­ts, el milionari àrab Raed Zidam, a l’arribar a l’Hotel W el maig del 2011.
ARXIU / JOAN PUIG Un dels participan­ts, el milionari àrab Raed Zidam, a l’arribar a l’Hotel W el maig del 2011.
 ?? EFE / TONI BELCHI ?? Sortida d’un dels cotxes, a Miami, el dia 6.
EFE / TONI BELCHI Sortida d’un dels cotxes, a Miami, el dia 6.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain