El Periódico - Català

La selecció es reclou lluny del soroll del Brasil

Del Bosque intenta recuperar l’ànim de Xavi, Cesc i Pedro, tots amb el seu futur en l’aire

- CURITIBA Enviat especial

A gairebé 15 quilòmetre­s del centre de Curitiba, entre faveles, resideix des d’ahir la selecció campiona del món. Un lloc perdut entre els barris d’Umbarça i Sitio Cercado a la regió sud de la capital de Paraná. A la porta, nens que han deixat d’anar a l’escola per intentar veure els jugadors d’Espanya i patrulles de la policia militar escortant la ciutat esportiva Alfredo Gottardi, més coneguda com a CT do Caju, en honor al mític porter del club Atlético Para- naense. Però la policia militar no és l’única que protegeix la Roja. També l’exèrcit brasiler està vigilant els 23 jugadors en un dels tres millors recintes del país, construït fa gairebé 15 anys, i que és gairebé el doble de gran que la ciutat esportiva del Barça a Sant Joan Despí, on els controls de seguretat són molt meticuloso­s.

En un dels dos hotels que hi ha, hi va quedar reclosa Espanya, que ha arribat al Brasil de puntetes. Sense fer gaire soroll. Va volar directamen­t des dels Estats Units on Villa va demostrar a Del Bosque que no ha oblidat com es fan gols –va marcar les dues dianes al Salvador– sense deixar-se veure gairebé a l’aeroport de Curitiba. Quan va arribar plovia. Com cada dia aquí en l’anomenada Londres brasilera. Sempre plugim, sempre hi ha boira, sempre el dia és gris. ¿El sol? Ni rastre encara que, curiosamen­t, va aparèixer ahir just quan Espanya es va posar a entrenar-se.

També va pujar la temperatur­a i, almenys, el termòmetre supera l’únic grau que va tenir el cap de setmana. De l’aeroport a l’hotel del CT do Caju, tancat de manera exclusiva per a la selecció espanyola, amb habitacion­s individual­s per a cada un dels jugadors, intentant recrear a Curitiba l’ambient màgic construït fa quatre anys a Potchefstr­oom. Del sud de l’Àfrica al sud del Brasil com si Del Bosque, pendent de completar el primer onze contra Holanda, intentés que el destí no trenqués el fil celestial dibuixat des del 2010 fins al 2014.

Tràmits protocol·laris

Després d’omplir el matí en assumptes protocol·laris (jugadors i tècnics van haver d’emplenar les correspone­nts acreditaci­ons que faran servir durant el Mundial), Del Bosque va programar la primera sessió de treball al Brasil. Espanya ho va fer a una hora inusual pensant que l’equip s’adapti com més aviat millor a l’horari del debut aquest divendres a Salvador de Bahia. La selecció es va entrenar a les quatre de la tarda, les nou del vespre a Espanya, perquè els futboliste­s vagin assimilant aquest singular inici de Mundial que tindrà a l’altra punta del Brasil. És curiós. La Roja treballa al sud, a Curitiba, amb temperatur­es hivernals, i s’estrenarà a la regió nord de Bahia sota la calor de Salvador. Allà l’hivern supera diàriament els 30 graus de temperatur­a.

Mentre Van Gaal traeix l’estil d’Holanda assajant una defensa amb tres centrals, Del Bosque va ultimar la posada a punt d’una campiona del món que viu summament preocupada per l’estat d’ànim dels culers. De Xavi, que està al Camp Nou però no se sap fins quan; de Cesc, amb les maletes camí del Chelsea; de Pedro, amb un futur, com ell mateix va dir, que és una incògnita. Teixint complicita­ts, esgotant el compte enrere i fent fugir la pressió és al que es dedica el marquès Del Bosque al CT do Caju.

H

 ?? AP / MANU FERNÁNDEZ ?? Els jugadors es van entrenar ahir a Curitiba. Piqué, al centre de la imatge.
AP / MANU FERNÁNDEZ Els jugadors es van entrenar ahir a Curitiba. Piqué, al centre de la imatge.
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain