El Periódico - Català

Murray sorprèn amb l’elecció de Mauresmo

La decisió de l’escocès de contractar-la com a entrenador­a aixeca comentaris de tota mena

- JOAN CARLES ARMENGOL

Juntament amb la final Nadal-Djokovic, el tema de conversa de diumenge a Roland Garros va ser l’elecció, confirmada aquell mateix dia, d’Amélie Mauresmo com a entrenador­a d’Andy Murray de cara a la temporada d’herba, una col·laboració que podrà tenir continuïta­t per al que queda de temporada segons els resultats. L’accés d’una dona al lloc de tècnic d’un tennista masculí d’elit ha aixecat tota mena de comentaris, que a qui menys han preocupat és als mateixos protagonis­tes.

«Tots els que conec parlen molt bé d’Amélie, com a persona i com a entrenador­a, i estic convençut que ens ajudarà a fer un pas endavant, perquè vull guanyar més tornejos grans», va assegurar en un comunicat a la seva pàgina web Murray, guanyador de l’Open dels EUA i dels Jocs Olímpics el 2012 i de Wimbledon el 2013 amb el seu anterior tècnic, Ivan Lendl.

«Suposo que és una bona història sobre la qual escriure, però honestamen­t no és el que em preocupa, sinó ser capaç d’ajudar-lo a aconseguir els seus objectius», va explicar Mauresmo, de 34 anys, jugadora retirada el 2009 i que va ser número 1 del món i guanyadora de dos Grand Slam el 2006, l’Open d’Austràlia i Wimbledon. Sobre la seva condició de dona en un món d’homes, Amélie encara va ser més diàfana. «Estic orgullosa d’aquest nou repte, i no m’importa gens si a altres tennistes homes els agrada o no la situació. És una cosa que no em preocupa».

Murray ja havia seguit, fa uns anys, les consignes de la seva mare, Judy, però no és habitual veure tennistes assessorat­s per dones. Les excepcions serien el kazakh Mikhaïl Kukushkin, entrenat des del 2009 per la seva actualment dona Anastasia, i l’uzbek Denis Istomin, per la seva mare Klaudia. «És simpàtic veure una dona entrenar un dels millors jugadors del món, espero que les coses funcionin», va assegurar l’excampiona Martina Navratilov­a. «Bona elecció», va afegir la mítica Chris Evert.

Roger Federer es va unir als elogis a la valenta decisió: «Amélie és una verdadera profession­al i, des d’aquest punt de vista, és una elecció excel·lent. Espero que aconseguei­xin l’èxit junts».

H

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain