El Periódico - Català

El Barça aspira a tombar el València per la via ràpida

Els blaugranes, que dominen la sèrie per 2-0, persegueix­en la vuitena final de Lliga consecutiv­a

- LUIS MENDIOLA

A3 mb un rival esgotat físicament i amb baixes de pes com les de Dubljevic i Aguilar, amb el 0-2 a favor aconseguit a València, amb el suport de la història (que mostra que en els 31 casos precedents ningú ha estat capaç de remuntar un marcador tan advers) i amb la confiança de jugar els dos pròxims partits al Palau, ningú assenyat s’atreviria a apostar en contra de les opcions del Barça d’arribar a la final de la Lliga Endesa.

El dubte és saber si l’equip blaugrana aconseguir­à segellar el pas per la via ràpida, amb un clar 3-0 com es desprèn de les apostes. Avui disposarà de la primera oportunita­t a casa (20.15 h, Teledeport­e), un objectiu que els jugadors de Xavi Pascual es marquen com a prioritari, ansiosos com estan d’alçar un títol que arregli una temporada amb massa clarobscur­s, i per garantir la vuitena presència consecutiv­a en una final.

«Volem resoldre al més aviat possible», va admetre ahir l’escorta blaugrana Brad Oleson. «No ens podem relaxar. Això encara no ha acabat i ells són un gran equip. Són capaços de guanyar aquí. Ho han demostrat al llarg de la temporada perdent només quatre partits».

Aquest missatge de prudència el va transmetre també Sada («El València sempre va al límit», va assegurar), encara que s’ha fet evident en els dos partits a La Font de Sant Lluís que l’equip de Perasovic arriba al límit de les seves forces, després d’un curs exigent, en què han aixecat un títol europeu, l’Eurocup, i han aconseguit el millor balanç del club en la temporada regular. POLÈMICA AMB RUDY «És veritat que ells tenen problemes. En teoria, el

/ nostre joc interior s’hauria d’imposar», assumeix Joey Dorsey. Aquesta diferència dins de la zona es va poder apreciar en el primer partit: 44 rebots dels blaugranes, amb 16 d’ofensius, per 27 dels valencians; 38 punts entre Tomic, Lampe i Nachbar, per 21 de Lisxuk, Doellman i Triguero. Però no va ser igual, en el segon. «Ells van jugar al límit, i nosaltres vam cometre errors però vam creure en la victòria i la vam aconseguir», va admetre ahir Sada, que va demanar el suport de l’afició barcelonis­ta, dolgut per la imatge de grades semibuides (4.000 espectador­s) que es va veure en el debut dels play-off al Palau contra el Baskonia. «Espero un Palau a vessar», va demanar. «Ja sabem com és la nostra gent. Els agrada passar-s’ho bé. Però hi hem de ser tots, quan es guanya i encara més quan es perd», va dir.

L’Unicaja, per la seva part, somia allargar avui la sèrie amb el Madrid (22.00 h), que dominen els blancs per 2-0, tot i que els malaguenys van tenir les seves opcions tant en el primer partit, resolt en la pròrroga, com en el segon. «L’Unicaja està plantejant partits molt durs; ens està costant moltíssim entrar», va dir Rudy, immers en una polèmica amb el tècnic Joan Plaza i la banqueta malaguenya, de la qual ahir va intentar desmarcar-se. «Respecto molt l’equip i també l’afició de Màlaga. ¿Que volen escalfar el partit? No serà la primera vegada que em xiulin ni serà l’última», va sentenciar Rudy Fernández.

H

 ?? MIGUEL LORENZO ?? Tomic i Sada s’abracen després del segon triomf a València.
MIGUEL LORENZO Tomic i Sada s’abracen després del segon triomf a València.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain