El Periódico - Català

«Sí, he pensat en el pitjor»

Massa admet que va témer per la seva vida quan el mexicà Sergio Pérez va envair la seva trajectòri­a a 300 km/h «No és el primer cop que ‘Checo’ fa una cosa així», denuncia el brasiler

- MIGUEL MARTÍNEZ

Mentre el guanyador, el jove australià Daniel Ricciardo (Red Bull), de 24 anys, celebrava sota el podi la seva primera victòria a la F-1; mentre l’alemany Nico Rosberg (Mercedes) celebrava haver-se distanciat una mica més del seu col·lega britànic Lewis Hamilton en la classifica­ció del Mundial de pilots (ja el supera per 22 punts, gairebé una victòria) i mentre el tetracampi­ó Sebastian Vettel (Red Bull) somreia a l’haver deixat enrere tones de mala sort en aquest començamen­t de Mundial, el veterà brasiler Felipe Massa (Williams-Mercedes), de 33 anys, intentava que el seu col·lega mexicà Sergio Checo Pérez (Force India-Mercedes) entrés en raó i reconegués que havia comès un error. «És imperdonab­le, ens hauria pogut costar la vida o un accident molt greu a tu, a mi i, possibleme­nt, a Seb [Vettel], si arribo a xocar contra ell quan tu has canviat, irregularm­ent i il·legalment, la teva trajectòri­a» .

Tot això passava a l’hospital Sagrat Cor de Mont-real, on van ser atesos Massa i Pérez abans d’anar a declarar als comissaris de direcció de carrera del GP del Canadà, celebrat al traçat Gilles Villeneuve. La direcció de la prova va donar la raó a Massa i va sancionar Checo amb la pèrdua de cinc posicions a la graella del pròxim Gran Premi d’Àustria (22 de juny).

Massa sabia el que deia a Pérez. «Llavors, Seb, Pérez i jo anàvem a uns 300 quilòmetre­s per hora. Vettel anava davant nostre –va seguir explicant el brasiler–. Jo ja passava per més de mig cotxe Checo, que pretenia defensar-se irregularm­ent, ha canviat la trajectòri­a, ¡cosa que està prohibida quan un rival ja t’ha demostrat que va més de pressa que tu!, i l’únic que ha aconseguit ha sigut provocar un accident en què ens hauríem pogut fer molt, molt, de mal, ell, jo i Seb, amb qui hauria pogut xocar a l’haver perdut el control del meu Williams pel gest de Pérez» .

Massa es va enfadar molt a l’hos

pital. «Però Checo no m’ha fet ni

cas» . És més, Pérez diu que la culpa va ser de Massa. «És evident que, en l’última volta, tu mires de defensar la teva plaça» , va justificar el pilot de Guadalajar­a, de 24 anys. Però és evident que el noi de Force India no tenia raó, d’aquí ve la sanció que li han imposat amb vista al gran premi següent.

Ensurt immens per a Vettel «Només sé que, de cop, he vist un cotxe blanc que apareixia pel retrovisor esquerre i que volava baixet» , va recordar Vettel, que era davant de Massa i Pérez. «M’he espantat, ¡és clar que m’he espantat! No entenia res. Ha sigut tot una mica surrealist­a i, la veritat, he de reconèixer que he tingut molta sort» . Va ser, certament, un final apassionan­t el de Mont-real, ja que Ricciardo va passar Rosberg en aquella mateixa última volta, Vettel va conservar la tercera plaça i Pérez, amb problemes elèctrics i de frens, va mirar de defensar-se de mala manera de l’atac final de Massa.

«Hi insisteixo, anàvem a 300 km/h i Checo ha fet una bogeria. Quan he perdut el control del cotxe he tingut temps de pensar en tot abans d’estavellar-me contra la fila de pneumàtics. I he pensat en el pitjor, sí, encara que al final hem sortit tots dos il·lesos» , va sentenciar Massa.

H

 ?? AP / GRAHAM HUGHES ?? Estavellat
El cotxe de Massa, contra les proteccion­s, després de col·lisionar amb el de Pérez a Mont-real.
AP / GRAHAM HUGHES Estavellat El cotxe de Massa, contra les proteccion­s, després de col·lisionar amb el de Pérez a Mont-real.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain