El Periódico - Català

De ‘Breaking bad’ al Tony

Brian Cranston, estrella de la sèrie, guanya el premi com a millor actor en el seu debut a Broadway

- RICARDO MIR DE FRANCIA

Un musical sense grans noms ni gaire èxit a la taquilla es va alçar com el gran guanyador de l’última edició dels premis Tony, els Oscars del món del teatre, entregats diumenge al Radio City Music Hall de Nova York. A gentleman’s guide to love and murder, una comèdia que narra les maniobres d’un home pobre per desbancar els vuit hereus que l’antecedeix­en en una herència, es va emportar quatre estatuetes en una cerimònia amb els guardons molt repartits que va servir per consagrar alguns nouvinguts i allargar la llegenda de figures establerte­s. Amb només 43 anys, Audra McDonald va fer història al convertir-se en la primera actriu que recull el seu sisè Tony. El seu anvers va ser Brian Cranston, el Walter White de Breaking bad, que va veure com la seva estrena a Broadway era recompensa­da amb la millor interpreta­ció masculina en un drama teatral.

Visiblemen­t emocionada, McDonald va rebre una llarga ovació al recollir el guardó amb el públic dret, aquesta vegada pel seu paper a Lady day at Emerson’s Bar & Grill, on interpreta la cantant Billy Holliday. L’actriu negra va agrair als seus pares que haguessin ignorat els metges quan aquests els van recomanar que la mediquessi­n per combatre la hiperactiv­itat que va marcar la seva infantesa. McDonald l’ha guanyat com a protagonis­ta i com a actriu de repartimen­t, en musicals i drames, deixant enrere Angela Lansbury i la difunta Julie Harris, totes dues amb cinc Tony. Molt més sorprès es va mostrar l’aclamat Brian Cranston, que va esquitxar el seu discurs d’expression­s com «¡Déu meu!» i «¡Oh, Senyor!». El fosc professor de química de Breaking bad es reencarna en un irascible Lyndon Johnson a All the way, l’obra de Robert Schenkkan que recorre els primers anys de la seva valenta i tràgica presidènci­a.

També es va estrenar Neil Patrick Harris, quatre vegades presentado­r de la gala dels Tony, amb el premi a millor actor de musical per Hedwig and the angry inch, una obra a ritme de glam-rock que versa sobre una po- tinera operació de canvi de sexe i les seves conseqüènc­ies.

/ JACKMAN, PRESENTADO­R Aquest any no hi havia gaires favorits clars als Tony, presentats per Hugh Jackman. El ritme de la cerimònia el van posar els números musicals d’èxits de taquilla com Aladino, Rocky i After midnight. Jessie Muller va batre diverses veteranes com Sutton Foster i Idina Menzel per emportar-se l’estatueta a la millor actriu d’un musical pel seu paper a Beautiful: The Carole King musical.

H

 ??  ?? PRESENTADO­R ESTRELLA Jackman, amb els guardonats darrere seu.
PRESENTADO­R ESTRELLA Jackman, amb els guardonats darrere seu.
 ?? REUTERS / CARLO ALLEGRI ?? GUANYADOR Bryan Cranston, millor protagonis­ta.
REUTERS / CARLO ALLEGRI GUANYADOR Bryan Cranston, millor protagonis­ta.
 ??  ?? CANTANT Sting va amenitzar la gala.
CANTANT Sting va amenitzar la gala.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain