El Periódico - Català

Les TV locals segueixen la tasca de l’oenagé

Una sèrie de 13 episodis realitzats per 12 canals explicarà projectes de la Creu Roja a través d’històries humanes i la tasca del voluntaria­t

-

L’ objectiu prioritari és donar visibilita­t a la valuosa tasca dels voluntaris i de les assemblees locals de la Creu Roja, però també oferir protagonis­me a aquelles persones castigades per la crisi a les quals ajuda l’oenagé a través dels seus diversos programes d’actuació i, de passada, difondre aquests projectes. Amb aquests fins l’entitat i la Xarxa de Comunicaci­ó Local van de la mà en una sèrie de contingut social que es nodreix dels treballs que ja han gravat una dotzena de television­s: Lleida TV, Canal Terrassa, TV Girona, Canal Reus TV, M1tv, Teleb, El 9 TV, Canal Blau, Penedès TV, TAC 12, Canal Terres de l’Ebre i VOTV. La producció s’estrenarà a la tardor als canals de la xarxa i servirà, alhora, per donar un nou impuls a la macrocampa­nya d’ali- mentació que porta a terme l’organitzac­ió.

Titulada A prop, més que mai, la sèrie consta d’un total de 13 entregues de 10 minuts cada una al llarg de les quals s’explicaran les diferents problemàti­ques socials i les accions que porta a terme Creu Roja als territoris de les television­s que hi participen. «Es posen en valor els voluntaris que de manera altruista fan possible l’acompanyam­ent de les persones, amb visites a la gent gran, suport a la infància... Sense ells Creu Roja no seria el que és», valora Enric Morist, coordinado­r a Catalunya d’una oenagé que té presència en 700 del total de 900 municipis que componen el territori.

Entre els episodis d’aquest treball solidari, els teleespect­adors podran conèixer el projecte de formació de persones més grans de 45 anys que estan en atur a través de Reus (Baix Camp), un dels municipis on es porta a terme aquest acompanyam­ent; el repartimen­t d’aliments frescos provinents d’excedents d’empreses i comerços que té lloc en territoris com el Masnou (Maresme); l’atenció a persones sense sostre a càrrec d’un equip de voluntaris a Girona i els seus voltants; el suport a les persones grans i el repartimen­t de productes de neteja que la Creu Roja distribuei­x entre els veïns més vulnerable­s de Granollers (Vallès Oriental), i l’ajuda que presta a ciutadans del Garraf que són víctimes de la pobresa energètica. En definitiva, una producció coral que mostra alguns dels molts àmbits d’una oenagé la força de la qual radica en el voluntaria­t. Per això, el protagonis­me i l’aplaudimen­t, insisteix Morist, és per a aquestes persones altruistes.

 ??  ?? GRAVACIONS. D’esquerra a dreta i de dalt a baix, moments dels treballs que han elaborat les television­s locals TAC 12 (Tarragona), VOTV (Granollers), TV Girona, Canal Blau (Garraf), M1tv (El Masnou) i Lleida TV.
GRAVACIONS. D’esquerra a dreta i de dalt a baix, moments dels treballs que han elaborat les television­s locals TAC 12 (Tarragona), VOTV (Granollers), TV Girona, Canal Blau (Garraf), M1tv (El Masnou) i Lleida TV.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain