El Periódico - Català

Busquets insta a fer costat a Gomes

«Encara que sembli que som d’un altre món, som d’aquest», recorda

- JOAN DOMÈNECH

La situació anímica d’André Gomes era coneguda al vestidor del Barça. Pels jugadors i per l’entrenador. Ara n’és conscient tot el planeta arran de la confessió del mateix futbolista a la revista Panenka. El portugués va parlar de la frustració que sent per no rendir d’acord amb les expectativ­es. El Camp Nou va xiular algunes de les seves accions durant el partit amb l’Atlètic, sense saber que André Gomes ho estava passant malament psicològic­ament.

Davant el Chelsea es retroben el futbolista i el públic. «Sabíem alguna cosa del que li passava. Com a companys intentem ajudar-lo, fer-li costat, però és ell qui viu tot això i s’ho emporta a casa», va comentar Sergio Busquets. «Ara com a afició hem de fer un pas endavant i que el rumrum amb ell sigui positiu», va afegir el migcentre, admetent una situació que no havia transcendi­t més enllà de la intimitat del vestidor, instant l’afició a fer costat a Gomes animant-lo i, de passada, a tot l’equip.

Acte de valentia

També ho sabia, és clar, Ernesto Valverde. L’entrenador va mantenir moltes xerrades amb el centrecamp­ista. Si el va fer jugar tantes vegades (en 25 dels 45 partits) és perquè el veia rendir en les sessions preparatòr­ies; després, el rendiment en els partits baixava de nivell. André Gomes se sentia frustrat i anava perdent la confiança de mica en mica. «Sempre ens fa respecte transmetre insegureta­t o debilitat i fer-ho és un acte de valentia», va valorar l’entrenador. Busquets assegura que a l’equip no hi ha hagut mai dubtes sobre la vàlua futbolísti­ca d’André Gomes, de 24 anys, i per qui el Barça va pagar 35 milions d’euros.

Valverde i Busquets són dos dels escassos exemples que habiten al Barça per la seva absència de les xarxes socials; és més, hi són refractari­s. Per tant, no estan exposats a la crítica més descarnada ni estan pendents de què diran, sinó de les relacions personals. «Encara que sembli que som d’un altre món, som d’aquest», va subratllar el de Badia, recalcant la humanitat de Gomes.H

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain