El Periódico - Català

Mal debut d’Umtiti i Dembélé

El defensa va provocar l’absurd penal de l’empat i el davanter va ser substituït per la seva inoperànci­a

- R. P.

Va guanyar França al debut, i aquest va ser el consol que van obtenir Samuel Umtiti i Ousmane Dembélé en un partit certament per oblidar des de l’anàlisi individual. Un per acció (el penal comès) i un altre per omissió (ni un trist tret a porteria), cap dels dos representa­nts blaugrana no va tenir una lluïda actuació davant d’Austràlia. Antoine Griezmann, que podria haver estat el seu company al Barça, en canvi, va sortir elegit com el millor jugador del partit, encara que no l’acabés.

Didier Deschamps no va tenir cap complex per substituir Griezmann quan al minut 70 França era incapaç de trencar l’1-1. El selecciona­dor francès va retirar Griezmann i Dembélé, dues de les seves puntes titulars –només va aguantar Mbappé- per apostar per Olivier Giroud i Nabil Fekir. El gol, tanmateix, el va anotar Paul Pogba amb un gran tret que va necessitar que fos corroborat per la tecnologia i demostrés que la pilota havia traspassat la línia.

Acció instintiva

«Vaig saltar a l’aire, em vaig girar sobre mi mateix i quan em vaig donar la volta estava la mà tocant la pilota», va explicar Umtiti, incrèdul per la seva instintiva acció que complicava el partit just quan França estava desembussa­nt el partit. Griezmann havia obert el marcador de penal i Umtiti brindava a Austràlia un altre penal quatre minuts després.

«Vam haver de concentrar-nos ràpidament una altra vegada», va explicar el defensa del Barça, que al final va donar per bo el patiment: «L’important era començar la competició amb una victòria, encara que no tot