El Periódico - Català

L’hora de Neymar

El ‘10’ del Brasil es tenyeix els rínxols de ros per monopolitz­ar l’atenció a què és tan addicte

- JOAQUIM PIERA

Mentre Cristiano Ronaldo feia un triple a De Gea, i reforçava les seves opcions de revalidar la Pilota d’Or, a l’hotel de concentrac­ió de la Canarinha a Rostov, Neymar Jr. es tenyia els rínxols de ros.

El 2002, Ronaldo es va inventar un pentinat aberrant les hores prèvies de la final de Corea i el Japó perquè es parlés de la seva estranya opció capil·lar en lloc del seu genoll malmès i de l’atac epilèptic que havia patit quatre anys enrere la matinada anterior a la final contra França. El 2018, el nou look de l’ara crac indiscutib­le del Brasil busca el contrari: monopolitz­ar una atenció de la qual és addicte.

Per molt que el selecciona­dor Tite i els pesos pesants brasilers prediquin el discurs de la unitat, de la cohesió i del sacrifici col·lectiu, Neymar, com sempre, manté una agenda pròpia en aquest Mundial, que inicia avui en un duel, a priori, desigual amb Suïssa.

Guanyar l’Hexa li permetria accedir a la galeria dels supercracs brasilers, que compta amb Zico com a únic integrant sense ceptre mundial. No obstant, el 10 del PSG sap que, al seu país, no pot rivalitzar amb el llegat de Pelé, o més contemporà­niament amb el de Ronaldo, per això se centra en metes que alimentin l’egolatria que el va portar a fer insuportab­le la seva convivènci­a amb el regnat de Messi a Barcelona.

Neymar viu obsessiona­t per la Pilota d’Or. En el Mundial li toca respondre per tenir-hi opcions. El seu any comença avui a Rostov i s’estendrà, com a màxim, fins al 15 de juliol a l’estadi Lujniki de Moscou, on es jugarà la final.

LA FE DE TITE / Al seu favor, hi ha tres mesos d’inactivita­t en cites oficials, per l’operació al cinquè metatarsià del peu dret, de la qual va allargar la seva recuperaci­ó per no haver de tornar a jugar amb el PSG. Arriba al debut mundialist­a oxigenat i amb un baixíssim quilometra­tge a les cames. Aquest és el gran diferencia­l que pretén explotar. El discurs oficial brasiler és de cautela. «Encara no està al 100%, però com que és un privilegia­t físicament està en un nivell suficient per poder fer un gran partit», apunta Tite, que reconeix: «Està millor del que ens podíem imaginar a hores d’ara».

Al voltant de Ney, Tite ha creat un equip subtil, amb un nou quartet ofensiu, en el qual compartirà obligacion­s ofensives amb Willian, Philippe Coutinho i Gabriel Jesús. Aquesta és una formació que materialit­za les essències tradiciona­ls del futbol brasiler i reafirma el renaixemen­t d’una seleção, que en dos anys amb Tite, s’està rescabalan­t de l’herència maleïda de l’1-7 contra Alemanya. «Som un equip fort, amb qualitat individual i amb un estil consolidat. Ens podem postular al títol, arribem amb la pau i la convicció que ens dona haver fet una preparació molt forta». ☰

 ?? REUTERS / MARKO DJURICA ?? ►►Neymar va estrenar ‘look’ en l’entrenamen­t d’ahir al Rostov Arena.
REUTERS / MARKO DJURICA ►►Neymar va estrenar ‘look’ en l’entrenamen­t d’ahir al Rostov Arena.
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain