El Periódico - Català

Una dona mor atropellad­a quan esperava per traspassar Aragó

Un cotxe de Cabify puja a la vorera, atropella 2 persones i fa caure un semàfor El senyal lluminós surt volant 40 metres i s’encasta en una gasolinera

- Ó. H.

Una dona de 34 anys va morir ahir a la matinada al ser atropellad­a per un vehicle de lloguer amb conductor (VTC) de l’empresa Cabify quan ella esperava a la vorera per travessar el carrer d’Aragó, en l’encreuamen­t amb Casanovas, al districte de l’Eixample. Durant els fets, que van passar a les 00.34 hores, també va resultar ferida greu una altra vianant, així com lleument dues passatgere­s i el conductor del vehicle.

Una mostra de la violència de l’impacte és que el cotxe va fer caure diverses motos aparcades i va arrencar una paperera, una tanca i un semàfor, part del qual va volar 40 metres i va impactar contra un sortidor de la gasolinera Cepsa que hi ha a l’altre costat de l’encreuamen­t d’Aragó amb Casanova. Ahir a la tarda encara s’apreciaven els danys de l’impacte de l’objecte contra el sortidor de l’estació de servei, els empleats de la qual van quedar commociona­ts. Afortunada­ment, no van resultar ferits.

Fins al lloc de l’accident es van traslladar als pocs minuts efectius de la Guàrdia Urbana, bombers i ambulàncie­s del Servei d’Emergèncie­s Mèdiques (SEM). La unitat d’investigac­ió i prevenció d’accidents del cos policial barceloní es va fer càrrec de la investigac­ió. L’Ajuntament de Barcelona va lamentar la mort de la jove dona i va traslladar les seves condolence­s a la família i als amics.

POR D’UN INCENDI Els bombers van cobrir la zona amb sepiolita, una sorra absorbent, ja que la vorera va quedar coberta del refrigeran­t i l’oli del cotxe sinistrat. Al principi, els testimonis, persones que hi havia en terrasses pròximes, van témer que el líquid fos gasolina i que es pogués encendre.

«Va ser horrible. Estàvem a punt d’agafar les nostres motos aparcades quan vam sentir l’impacte i vam veure l’accident. No sentir cap tipus de frenada. Un cotxe gran va impactar contra el semàfor, una paperera i una tanca. Vam córrer cap allà i hi havia una persona que no es movia, sagnant al cap. I una altra de ferida al costat. I dues més, les passatgere­s, que van sortir pel seu peu del cotxe i es van arrecerar al caixer de La Caixa, van explicar a aquest diari Alberto Martínez i Salvador Rodríguez, encarregat i amo respectiva­ment del restaurant Les 3 Encinas, ubicat just a l’altre costat del mateix pas de vianants, a Aragó, 153.

Aziz Bouhout, empleat de la gasolinera Cepsa, va confirmar que la part superior del semàfor va impactar contra el sortidor número 8. «Un motorista em va explicar que el cotxe anava a tota velocitat, a més de 100 quilòmetre­s per hora», va explicar aquest diari. L’empleat es trobava a la botiga de l’estació de servei en el moment del succés. Com la resta de testimonis consultats, ell tampoc no va sentir cap frenada, sinó només el de l’impacte.

Cabify va informar que el cotxe que va atropellar les dues dones «complia tots els requisits tècnics». En un comunicat, l’empresa de lloguer de vehicles amb conductor va assegurar que desconeixi­a què havia motivat l’accident i «l’aparent pèrdua de control» del vehicle per part del conductor, de 50 anys. Va afegir que va donar negatiu en la prova d’alcoholèmi­a i estupefaen­ts. Aquesta empresa, que rivalitza amb els taxistes de Barcelona en el transport de viatgers, va lamentar l’esdevenime­nt i va assegurar que s’ha posat a disposició dels afectats.

 ?? EL PERIÓDICO ?? Així va quedar el cotxe després de la col·lisió.
EL PERIÓDICO Així va quedar el cotxe després de la col·lisió.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain