El Periódico - Català

Marc Subirà

Emprenedor

- ALBERT SEGURA Per Josep M. Berenguera­s

★★★★

És un dels quatre socis fundadors de Dron Parc, una innovadora alternativ­a de lleure tecnològic per disfrutar del vol de drons, a la Roca del Vallès, i una via per facilitar l’ús profession­al d’aquestes naus no tripulades.

Fins no fa gaires anys, la majoria de nens i nenes anhelaven per al dia de Reis trobar al menjador de casa un article fruit gairebé de la màgia, que es mogués sol, a distància: un cotxe teledirigi­t, per exemple. Les generacion­s actuals ja miren cap al cel, i molts nois i noies ja han tingut ocasió de fer volar un dron de petita escala. Però tot aquell que vulgui fer un pas més enllà disposa del primer parc lúdic tecnològic de l’Estat, i que s’ha instal·lat a la Roca del Vallès (Vallès Oriental).

Sota el nom de Dron Parc, la instal·lació compta amb un ampli espai on es poden fer volar drons, ja sigui en una fase inicial com en una de profession­al, sempre a l’aire lliure, cosa que no ofereixen altres centres amb ofertes semblants. Malgrat ser un tipus de producte relativame­nt recent, hi ha molt públic a qui se li ha despertat la curiositat o que vol saber més sobre aquest món.

«Tenim una escola de vols, d’aprenentat­ge, el dron és una de les joguines més reclamades recentment, i hi ha un buit legal, ja que la llei prohibeix volar sense llicències, i molta gent no ho sap», explica Marc Subirà, soci fundador de Dron Parc. Per això, van decidir obrir un espai de 6.000 metres quadrats, on tot aquell que ho vulgui pot fer els seus primers passos.

El parc va sorgir després de la unió de quatre socis, una part dels quals havien desenvolup­at un projecte sobre el futur dels parcs de lleure infantil, els coneguts com a «xiquiparcs»: «Els nens d’avui, amb 8 anys, ja no volen anar a una piscina de boles, i vaig provar de dibuixar com seria el concepte d’evolució tecnològic­a aplicada a aquest terreny», explica Subirà.

D’allà va néixer la idea de crear el que s’ha convertit en el primer centre de lleure tecnològic per a petits

Marc Subirà Soci fundador amb Eugeni Álvarez, Àlex Barba i Jordi Pena

Fer volar aeronaus no tripulades s’ha convertit en un passatemps tecnològic per a nens i joves, però també en una activitat per a ús profession­al que ofereix moltes alternativ­es

i grans, en unes instal·lacions que complissin amb la normativa de vol, que estiguessi­n a prop de la ciutat, però alhora prou apartades. «Vam trobar a la Roca una finca rústica que complia les nostres expectativ­es, i vam desenvolup­ar la idea de suplir la carència que hi havia en matèria de formació, amb l’objectiu que qui ho volgués es pogués treure el títol de vol», apunta.

Circuits a l’aire lliure

Així, han creat un circuit a l’aire lliure i delimitat, amb una cafeteria, una escola i unes activitats que ja han captat els primers usuaris de diferents punts del territori, que han vist aquí una oportunita­t, per practicar sense cap por d’infringir cap normativa. L’empresa ofereix formació de vol en dues categories, amb cursos que permeten aprendre a volar en un termini de 20 hores.

«Tenim un curs inicial de vuit hores amb vols en tercera persona de 100 euros, i cursos amb l’ús d’ulleres, que reprodueix­en el que es veu des del dron, per entre 160 i 260 euros», explica. Paral·lelament, ofereixen cursos a profession­als per registrar imatges des de l’aire, ja sigui per al sector públic o privat, amb un que s’eleva fins als 1.000 euros.

 ??  ??
 ?? ANNA MAS ??
ANNA MAS

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain