El Periódico - Català

Adeu a l’opció de Pastor a Galícia

-

Abans que Pedro Sánchez i la sentència del cas Gürtel revolucion­essin l’escenari polític espanyol, la idea d’Alberto Núñez Feijóo era esperar un any llarg a què arribés el seu moment. És a dir, esprémer la seva legislatur­a almenys tant com ho fes Mariano Rajoy, perquè les eleccions generals i les autonòmiqu­es gallegues estaven previstes per al 2020, i no seria difícil fer-les quadrar en la mateixa data en un previsible entorn de bonança econòmica. Si Rajoy decidia seguir, ell ho faria a Galícia. I si l’assenyalav­a com a delfí amb un ministeri de renom, tindria el temps necessari per executar un pla que satisfeia tots dos.

Segons fonts populars, la presidenta del Congrés dels Diputats, Ana Pastor, amiga personal de Rajoy i integrant de l’anomenat clan de Pontevedra, que agrupa, al nucli íntim més afí a l’expresiden­t del Govern i la seva família, s’hauria mostrat disposada a tornar a Galícia per encapçalar la candidatur­a del partit en les pròximes autonòmiqu­es. Una opció ara desbaratad­a perquè no és diputada autonòmica. Al contrari del que succeeix amb el president espanyol, el cap de l’Executiu gallec només pot elegir-se entre els membres de la Cambra legislativ­a.

Aquest pla ja havia malmès un altre projecte amb què Feijóo va voler atreure’s al seu dia el clan de Pontevedra. Designar el marit de Pastor, José Benito Suárez Cuesta, candidat a l’alcaldia de Vigo, la ciutat més gran de Galícia, en les municipals del 2019. Suárez Cuesta, amb qui Rajoy comparteix caminades a pas ràpid gairebé totes les setmanes, hauria declinat la proposta davant dels dubtes de la presidenta del Congrés sobre l’oportunita­t que tots dos apareguess­in als cartells electorals.

La presidenta del Congrés estava disposada a tornar per liderar la llista del PP a les autonòmiqu­es

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain