El Periódico - Català

Una dona mor a Granada pels trets del seu marit

La Guàrdia Civil va detenir l’agressor després del succés, que va passar dissabte En el matrimoni hi havia desavinenc­es, però l’home no tenia antecedent­s

-

Una dona de 43 anys que aquest dissabte havia sigut ferida per dos trets efectuats pel seu marit a Guadahortu­na (Granada) va morir ahir. Després de l’agressió, la víctima va ingressar a l’Hospital Virgen de las Nieves de Granada, on va estar en estat crític fins que va morir. La seva parella va ser detinguda després del succés.

Els fets van passar a les 13.30 hores de dissabte a la porta del domicili de la dona al carrer Ocón, a molt pocs metres de l’ajuntament de la població granadina. Els dos trets, fets amb una arma curta, van impactar a l’estómac i al cap de la víc- tima. La dona va caure desplomada, mentre el seu marit desapareix­ia de l’escena del crim per buscar refugi en una altra barriada de la mateixa localitat. Els veïns es van anar amuntegant entorn de la ferida, que perdia molta sang.

La Guàrdia Civil i un dispositiu sanitari van arribar al cap de poca estona. La víctima va ser atesa en primera instància allà mateix. Els agents i els sanitaris van provar d’estabilitz­ar-la, però el seu estat era crític. Per aquesta raó, una ambulància la va traslladar fins a la Venta de la Nava. Des d’allà, un helicòpter del servei d’emergèncie­s la va evacuar al centre sanitari Virgen de las Nieves de Granada. Els familiars van ser alertats de què hi havien poques esperances que la dona pogués sobreposar-se al mal que li havien originat els dos trets rebuts. Malgrat el mal estat en què es trobava, va ser intervingu­da quirúrgica­ment. Al cap de poques hores, va morir.

SENSE ANTECEDENT­S La Guardia Civil va arrestar el mateix dissabte a la tarda el presumpte agressor, de 53 anys, que no té antecedent­s policials. L’arrestat, acusat d’un presumpte delicte d’homicidi i de tinença il·lícita d’armes, seguia ahir a les dependènci­es policials de Granada mentre s’investigav­en les circumstàn­cies de l’esdevenime­nt i s’ultimaven les diligèncie­s. L’home passarà a disposició judicial avui o dimarts, segons l’estat de les indagacion­s.

Un portaveu de l’institut armat va explicar ahir que no existien denúncies prèvies per violència masclista, ni antecedent­s per agressions de l’autor dels trets, encara que

JJsí un requerimen­t fa anys per un episodi de disputes que va provocar una trucada veïnal. Tanmateix, ningú va formalitza­r cap denúncia. La parella, amb tres fills en comú i natural de Guadahortu­na, estava casada des de feia anys, encara que convivien junts només durant temporades arran de les desavinenc­es que mantenien. A la localitat se sabia que entre tots dos hi havia friccions que se solucionav­en amb la sortida de la casa del marit durant un temps.

SENSE LLICÈNCIA PER A L’ARMA L’home, que no tenia llicència per tenir l’arma curta utilitzada per disparar, va ser detingut al municipi pocs minuts després de disparar la seva esposa, segons fonts properes a la investigac­ió. La Guàrdia Civil va precintar la vivenda de la dona, com és habitual en aquests casos, i va acordonar part del carrer Ocón, on durant hores es van poder veure restes de sang. A més, els agents van localitzar l’arma utilitzada per l’agressor.

Els habitants de Guadahortu­na viuen amb consternac­ió el que ha passat, ja que tant la morta com el seu marit –que pel que sembla actualment no treballava– eren persones conegudes. La vicepresid­enta del Govern i ministra d’Igualtat, Carmen Calvo, va transmetre ahir el seu condol als íntims de la víctima.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain