El Periódico - Català

‘El Sergent’ català

Sergej Milinkovic-Savic, la perla sèrbia que va provocar la destitució del selecciona­dor, va néixer durant el periple del seu pare a la UE Lleida

- JOSÉ MARÍA EXPÓSITO

Té només 23 anys, però concentra gran part de les esperances sèrbies de fer una cosa important en aquest Mundial. Sense ser l’estrella de l’equip, un pes que recau en Nemanja Matic, Sergej Milinkovic-Savic és el valor emergent d’una selecció que, tres setmanes després de classifica­r-se per a Rússia (tot un èxit, ja que la seva selecció no va ser a Brasil 2014), va destituir el seu tècnic, Slavoljub Muslin, perquè no era capaç d’encaixar el jove talent en el seu onze. El Sergent, com anomenen el centrecamp­ista del Lazio, va donar un cop al si de l’equip balcànic.

I el Sergent és català. De Lleida. El seu pare, Nikola Milinkovic, va ser durant dues temporades davanter de la UE Lleida, a la qual va arribar l’estiu de 1993 per reforçar la plantilla de Llorenç Serra Ferrer, que acabava d’ascendir a Primera. Els seus sis gols no van evitar el descens, però sempre podrà explicar als seus fills que va estar en les victòries contra el Barça al Camp Nou i contra el Madrid al Camp d’Esports.

Un germà al Torí

Sergej el va encarregar cap al maig de 1994, un cop consumat el descens, i va néixer el febrer a Lleida. No seria l’únic fill espanyol de la saga. El pare va militar després a l’Ourense, on el 1997 va néixer Vanja, actual porter suplent del Torí.

Sergej ha estat aquesta temporada un dels jugadors més destacats del Lazio, on va arribar el 2015 procedent del Genk belga, que no es va equivocar al fitxar el juvenil que despuntava amb el Vojvodina en la Superlliga sèrbia. Fill d’una jugadora de bàsquet, Milana Savic, és més hàbil del que els seus 1,92 metres d’estatura fan pensar en un primer moment, i el seu desplegame­nt físic en cada partit és imponent. Per dalt és un baluard i és difícil arrabassar-li la pilota en el cos a cos.

I té gol. 12 gols i 4 assistènci­es en la Serie A l’han posat en l’òrbita de la Juventus i del United. El seu pare sembla tenir-ho tot organitzat. «Veuria molt bé que se n’anés a la Juventus. És l’equip ideal, perfecte per a ell», va declarar en una entrevista. Sobre un suposat interès del Madrid, ho deixa per més endavant. «A Espanya hi podria anar després dels 25 anys, quan hagi completat la seva maduresa futbolísti­ca a Itàlia, tal com va fer Zidane». Així d’alt posa el llistó al seu fill, sabedor que els Mundials serveixen per inflar cotitzacio­ns. «Ho té gairebé tot per convertir-se en un dels millors jugadors del món: és fort, ràpid, alt i, tècnicamen­t, fa coses L’exjugador blaugrana va fer història a l’entrar en la segona part del partit que Mèxic va guanyar a Alemanya. Rafael Márquez va sumar així el seu cinquè Mundial i va empatar en un curiós olimp amb l’alemany Lothar Matthaus, el porter italià Gianluigi Buffon i el seu compatriot­a i també porter Antonio Carbajal. Márquez juga ara a l’Atles de Mèxic.

 ?? AP / VADIM GHIRDA ?? Gamboa refusa la pilota davant de Milinkovic-Savic, ahir a Samara
AP / VADIM GHIRDA Gamboa refusa la pilota davant de Milinkovic-Savic, ahir a Samara
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain