El Periódico - Català

Precaució abans d’entrar en un plató

tu i jo som tres

-

É s possible que aquesta mateixa setmana l’imperi Atresmedia anunciï la retirada de La noche de Rober (A-3 TV) per falta d’interès general. Efectivame­nt, al telehipòdr­om nacional ja no hi ha cabuda per al night show blanc. Tele 5 té marcat aquest territori. Se l’ha fet seu. I ha acostumat l’audiència a una graella d’autòpsies en vida, ferotges xafarderie­s i canibalism­es sobre la marxa. És a dir que els notables esforços de Roberto Vilar, pretenent atraure el personal amb una espuma, una gasosa, un entretenim­ent light, no ha funcionat. Home, dedicant la meitat del programa a Eva González (Masterchef), per exemple, i fent amb ella jocs i ximpleries variades, només podia aspirar a reproduir les qualitats de l’aigua: incolor, inodor, insípid i, a més, d’un avorriment cataplàsmi­c.

Hi va haver aquella nit, no obstant, un moment interessan­t. Va ser quan Santiago Segura va fer un esquetx, una broma, dient a Rober que no volia coincidir amb José Corbacho. «No m’ho empasso. Conec la seva part fosca. Em nego a sortir al seu costat. O el canvies o me’n vaig», li va dir, mentre Rober al·lucinava perquè no sabia que era una broma prèviament pactada. ¡Ah! És un tema important. Hi ha gent sàvia, famosos experiment­ats, que quan els contracten per anar a un programa exigeixen saber exactament quines criatures es trobaran a la gàbia. I si no els agrada el bestiari amb què es barrejaran, no hi van. No només és una mesura de prudència: també de dignitat profession­al. Al zoo televisiu hi ha exemplars amb els quals és millor no fer-t’hi.

Els tafaners de Hollywood expliquen que quan Sharon Stone va ser contractad­a per la Paramount per rodar Sliver (Assetjada) es va trobar que el seu partenaire era William Baldwin, actor que odia. No va poder anul·lar el contracte, però es va venjar. En la primera escena amb petó, li va fotre tal mossegada a la llengua que Baldwin va sortir corrents, sagnant. El van haver d’ingressar. Va estar una setmana sense poder parlar.

En el nostre modest corralet televisiu tenim un exemple recent de precaució bàsica. Va ser l’abril d’aquest any, quan Jordi Évole va entrevista­r Felipe González i li va preguntar per què no volia anar al programa FAQS (TV-3). Va contestar: «M’utilitzari­en com a excusa». Sàvia prudència. En aquest tipus de temples un sap com hi entra, però mai com en sortirà.

 ??  ?? ►► Petó de Segura i Corbacho (A-3 TV).
►► Petó de Segura i Corbacho (A-3 TV).
 ?? FERRAN Monegal ??
FERRAN Monegal

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain