El Periódico - Català

Protegir el Turó Park dels gossos

- Jaume Rovira Químic. Barcelona

Tots els que coneixem el Turó Park hem vist com al llarg d’aquests últims anys aquest espai s’ha anat degradant. El veïnat de Sant Gervasi i altres barris propers fa molt temps que esperàvem la renovació dels jardins dissenyats per Nicolau Rubió i Tudurí.

Doncs bé, aquesta tan anhelada renovació ha arribat, per fi aquest any, amb una forta inversió de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de Barcelona per aconseguir que el parc recuperés el seu aspecte anterior.

La necessitat de protegir aquest espai amb tota la seva biodiversi­tat ha portat l’Ajuntament de Barceloàre­a na a prohibir l’entrada dels gossos, cosa que ja es fa en altres parcs de la mateixa naturalesa.

Aquesta decisió, com era d’esperar, no ha estat faltada de polèmica, però penso que és absolutame­nt encertada. Tothom sap que la presència de gossos ha estat una de les causes principals de la degradació d’aquest parc. Comprenc perfectame­nt que els propietari­s i les propietàri­es de mascotes defensin els seus interessos i se sentin perjudicat­s però, en aquest cas concret, crec que la necessitat de protegir el fràgil equilibri dels jardins justifica aquesta decisió, consideran­t, a més, l’obertura de la nova de gossos al parc de Piscines i Esports.

A Barcelona hi ha 150.000 gossos, pràcticame­nt un per cada 10 habitants. A la ciutat hem de poder conviure tots, però cal regular aquesta convivènci­a, en espais per a gossos, espais comuns, però també amb espais com el Turó Park (o altres parcs) on no es permeti l’entrada a mascotes.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain