El Periódico - Català

Alemanya debuta i perd amb Mèxic (0-1)

Brasil no passa de l’empat davant Suïssa (1-1)

- MARCOS López

S’esperava Neymar, però va aparèixer Coutinho. S’esperava el Brasil, però va aparèixer Suïssa per donar-li un autèntic disgust. No només Alemanya es va estavellar contra Mèxic, sinó que la selecció de Tite va oferir una imatge grisa i decebedora, amb una arrencada desconcert­ant. Va aparèixer en gran el blaugrana amb un gol descomunal en l’únic moment en què el Brasil es va sentir el Brasil. El vell i autèntic Brasil. Però després, aquest equilibri, que porta el segell de Tite, un tècnic pragmàtic, es va trencar en el servei d’un córner. No havia tingut opcions Suïssa fins que un córner va silenciar la seleção. Va demanar falta (i va existir) de Zuber a Miranda. Però el col·legiat no la va assenyalar. Va demanar tot el Brasil que sortís Alisson per rescatar una pilota perillosa, però el porter de la Roma es va quedar penjat del travesser. De sobte, el Brasil queia abatut amb una acció a pilota aturada que va deixar retratada la seva passivitat.

UN GOL PER AL MUSEU / No hi era Neymar. Ni al 100%, ni al 90%. Ni tan sols al 80%. Tot el que prometia la selecció de Tite amb un bon inici, especialme­nt en els primers 20 minuts, es va desplomar després. S’esperava un Brasil competitiu i ordenat perquè té, o creia tenir, de tot. Després, Suïssa, que no havia tingut possibilit­ats d’atacar en la primera part, va trobar el seu tresor en aquest córner que col·loca la seleção al divan de les sospites. Abans, Coutinho va acapa- rar tots els focus firmant un gol digne d’entrar a qualsevol museu. Va refusar la pilota un defensa suís sense saber llavors que estava assistint a un mag. La pilota va arribar al caire de l’àrea, on se la va trobar el jugador blaugrana. A partir d’aquí, tot va ser un veritable espectacle. Coutinho va acollir la pilota amb cura mentre dibuixava el seu pla tradiciona­l, aquest ja conegut des de fa temps a Anfield, descobert des del gener passat al Camp Nou.

FUTBOL AVORRIT / Un xut potentíssi­m amb la cama dreta. Però la potència no era el millor d’aquest gol. El millor, sense cap dubte, va ser la paràbola que va dibuixar el cuir, guiat amb un comandamen­t a distància, fent l’efecte que se n’anava al centre urbà de Rostov. Falsa impressió. De sobte, va girar verinosame­nt cap a l’escaire esquerre de Sommer, l’estè-

Tite

SELECCIONA­DOR BRASILER

«El penal a Gabriel Jesus pot ser discutible, però la falta sobre Miranda en el gol de Suïssa és molt clara»

tic i estèril vol del qual va fer encara més bonic el gol de Coutinho. Instal·lada l’obra d’art al museu, el Brasil va tornar a ser el Brasil de Tite, un equip avorrit.

ESTÈRIL IMPULS FINAL / Avorrit i, a més, trist en el seu joc ofensiu, per molt que l’escomesa final dels últims minuts amb tres ocasions (un cop de cap de Neymar, un altre de Firmino, el xut amb la dreta de Miranda i el xut de Renato Augusto salvat a la línia de gol per Schär) camuflés les disfuncion­s en el joc brasiler, orientat sempre al flanc esquerre amb el triangle format per Coutinho-MarceloNey­mar. A l’altre costat, el dret, res de res, per molt que Willian es desfonés en qüestions físiques.

El Brasil va decidir deixar de jugar després del golàs de Coutinho i ho va pagar tan car que ara es convertirà en territori de debats. Es va embussar el primer dia quan ningú no ho imaginava. Va perdre el control del partit i va permetre l’empat de Suïssa, i després, quan es va voler despertar, ja era massa tard. ¿I Neymar? Poc, més aviat poc. Va demostrar que no està bé físicament, incloent-hi que els canvis en la segona meitat no el van reanimar. Amb l’1-0 es va fer enrere i es va condemnar. El seu futbol va resultar tan burocràtic que va acabar avorrint l’avorrida Brasil de Tite. ☰

 ??  ?? Neymar no va estar fi i, a més, va rebre un marcatge ferri de Lang, ahir a Rostov.
Neymar no va estar fi i, a més, va rebre un marcatge ferri de Lang, ahir a Rostov.
 ??  ??
 ?? EFE / SHAWN THEW ??
EFE / SHAWN THEW

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain