El Periódico - Català

Oprah Winfrey, fitxatge estrella d’Apple en l’arribada a la TV

-

Apple ha arribat a un acord amb la polifacèti­ca estrella Oprah Winfrey com a part de la seva estratègia per desembarca­r a la televisió. En un breu comunicat, el gegant tecnològic va detallar divendres que aquest pacte de diversos anys servirà per crear «programes originals» que mostrin la «incomparab­le habilitat» de Winfrey per «connectar amb públic de tot el món». Winfrey, de 64 anys, es va convertir en una celebritat als Estats Units a partir del programa televisiu The Oprah Winfrey Show, que va estar en antena 25 anys i en què feia entreviste­s a famosos i interactua­va amb el públic sobre diver- sos temes d’actualitat.

Aquest acord és el més gran de contingut original aconseguit per Apple i que té com a objectiu competir amb Netflix Inc, Amazon.com Inc i Time Warner Inc’s HBO. Actriu, productora, activista i empresària d’èxit, a més de presentado­ra de televisió, Winfrey va ser candidata a l’Oscar a millor intèrpret secundària per El color púrpura (1985) i va ser una de les productore­s de Selma, el poder de un sueño, nominada a la millor pel·lícula.

El 2012 va rebre el Premi Jean Hersholt de l’Acadèmia de Hollywood pel seu treball humanitari, i en l’última edició dels Globus d’Or va obtenir el reconeixem­ent honorífic Cecil B. DeMille per tota la seva carrera.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain