El Periódico - Català

Andrea Firenze

Dtor. general de Covestro Espanya

- EDUARDO LÓPEZ ALONSO

★★★★

La companyia del sector químic invertirà a Tarragona 200 milions per introduir una tecnologia més eficient en la producció de clor. Així aposta per la tecnologia per defensar el medi ambient i genera nous llocs de treball.

La multinacio­nal Covestro, especialit­zada en la fabricació de polímers, invertirà 200 milions d’euros per a la posada en marxa el 2020 d’una nova planta de fabricació de clor a les seves instal·lacions de la Canonja (Tarragonès). En concret, en unes instal·lacions que incorporar­an una nova forma de producció que permetrà estalvis energètics de gairebé el 25%. La primera planta industrial amb aquesta tecnologia de la multinacio­nal s’instal·larà a Tarragona i la filial espera créixer al voltant del 30% a Espanya amb la nova instal·lació.

Malgrat els caires especialit­zats de l’anunci i els turbulents temps que travessa el contaminan­t plàstic davant l’opinió pública, el cert és que l’aposta tecnològic­a de Covestro està acompanyad­a per la lògica empresaria­l i els resultats econòmics. El plàstic continua sent la base de molts productes quotidians en l’actualitat i els nous polímers són la clau de la indústria del futur, que en gran part continua vinculada als productes petrolífer­s.

El clor és necessari per produir dos terços de tots els polímers i l’energia representa un terç dels costos per a la seva producció. «Els costos elèctrics a Espanya són molt elevats i un estalvi del 25% en la producció és clau per aconseguir l’eficiència i una millor posició competitiv­a», explica Andrea Firenze, director general de Covestro a Espanya. Confirma que gràcies a aquesta inversió es mantindran 120 llocs de treball i potser s’ampliarà la plantilla. Segons la seva opinió, Espanya necessita una nova reglamenta­ció elèctrica que permeti una reducció de costos per a la indústria, i això millorarà la competitiv­itat de les grans companyies del sud d’Europa.

Menys CO2

El clor que s’aconseguei­x de la sal de roca –amb la nova planta mitjançant un càtode despolarit­zat amb oxigen– serà utilitzat a Tarragona especialme­nt per a la fabricació de MDI, component bàsic de l’escuma rígida que es fa servir habitualme­nt per a l’aïllament d’edificis i refrigerad­ors. La nova planta estalviarà en emissions de CO2 l’equivalent a les emissions anuals de 15.000 vehicles. A Covestro asseguren que gràcies als polímers que produeixen es preserva el medi ambient, ja que l’estalvi energètic aconseguit equival al 70% del que es gasta en la seva fabricació.

Covestro va facturar 14.100 milions el 2017, amb un resultat net de 2.000 milions. El seu repte actual és d’investigac­ió i desenvolup­ament per obtenir un plàstic més ecològic, com els derivats del CO2 i de biomassa.

El director general a Espanya insta a una reforma legal elèctrica que abarateixi costos

 ??  ??
 ?? ARXIU ?? ►► Prova industrial 8Instal·lacions pilot de producció de clor.
ARXIU ►► Prova industrial 8Instal·lacions pilot de producció de clor.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain