El Periódico - Català

Expedienta­da una jutge gallega per llegir les cartes del tarot

- ÁNGELES VÁZQUEZ

El promotor de l’Acció Disciplinà­ria del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Ricardo Conde, ha obert un expedient a la titular del Jutjat de Vigilància Penitencià­ria número 3 de Galícia, amb seu a Lugo, María Jesús García Pérez, per determinar si va cometre una falta molt greu a l’exercir activitats incompatib­les amb el càrrec de jutge o magistrat. García Pérez s’ha anunciat com a tarotista o vident.

La falta molt greu per la qual s’ha obert l’expedient és la prevista a l’article 417.6 de la llei orgànica del Poder Judicial i està castigada amb suspensió, trasllat forçós i fins i tot separació de la carrera. Si el promotor, després de realitzar la pertinent investigac­ió, proposa aquesta sanció, la decisió correspond­rà al ple de l’òrgan de govern dels jutges.

DENÚNCIA PRÈVIA L’expedient disciplina­ri té l’origen en la investigac­ió iniciada al Tribunal Superior de Justícia de Galícia arran d’un escrit del president de l’Audiència de Lugo, José Antonio

La magistrada de Lugo repartia fulls de mà i s’anunciava com a vident

Varela Argelo, en què comunicava que havia tingut coneixemen­t que la magistrada «de manera pública reparteix fulls de mà publicitar­is anunciant-se com a tarotista i vident amb gran experiènci­a en llançar cartes de tarot».

El promotor va obrir primer unes diligèncie­s informativ­es a les quals va incorporar articles periodísti­cs sobre la segona activitat de la magistrada, que fa uns anys ja havia sigut denunciada per assistir a les vistes amb el seu gat. Un periodista d’El progreso de Lugo es va fer passar per algú que tenia un problema judicial i va comprovar com la jutge li llançava les cartes i li cobrava entre 15 i 20 euros l’hora.

Durant la sessió d’endevinaci­ó, García li va preguntar el nom de l’advocat, es va interessar pel criteri del fiscal en el seu cas i li va donar la seva visió sobre l’assumpte i la situació jurídica: «Això serà una font d’embolics i ja veurem què hi diu la justícia... Confio en la justícia, creuràs, però després llegiràs qualsevol cosa al diari i diràs... la veritat és que la justícia sembla que tampoc l’encerta gaire», diu.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain