El Periódico - Català

«Malestar» amb Piqué

El Barça demanarà explicacio­ns al central i a Umtiti per haver participat en el ‘cas Griezmann’

- RAFAEL TAPOUNET

La presentaci­ó d’Éric Abidal com a nou secretari tècnic del FC Barcelona, celebrada ahir a la ciutat esportiva Joan Gamper, suposava la primera compareixe­nça dels màxims responsabl­es de l’àrea esportiva del club després de la grotesca resolució del serial protagonit­zat per Antoine Griezmann. I malgrat que el fitxatge frustrat del davanter francès i les possibles alternativ­es de mercat que s’obren després de la seva negativa a vestir de blaugrana semblen assumptes rellevants en la planificac­ió esportiva de la pròxima temporada, el vicepresid­ent Jordi Mestre s’ha negat reiteradam­ent a respondre a preguntes sobre la qüestió, al·legant que aquest no era l’objecte de la convocatòr­ia i que parlar sobre l’afer Griezmann era «una falta de respecte» a Abidal. En qualsevol cas, Mestre va començar la compareixe­nça... parlant de Griezmann.

L’OPERACIÓ FALLIDA L’ «escenifica­ció» causa sorpresa

«Respectem la decisió de qualsevol jugador a l’hora de decidir el seu futur. Volem jugadors compromeso­s i decidits a triomfar a l’equip per sobre de qualsevol circumstàn­cia». Així comença el comunicat llegit per Mestre amb què el Barça pretén fixar la seva posició oficial respecte a l’operació fallida i a la manera com Griezmann va anunciar que havia decidit quedar-se a l’Atlètic de Madrid, en un documental produït per Gerard Piqué i aclamat a les xarxes socials per Samuel Umtiti.

A aquest últim assumpte està precisamen­t dedicat el segon paràgraf del comunicat. El més substanció­s. «Ens sap greu que els socis i aficionats hagin pogut sentir-se desil·lusionats pel que ha passat i per les formes en què s’ha produït el desenllaç. El president [Josep Maria Bartomeu] ha parlat amb Piqué per dir-li que la seva presència en l’escenifica­ció de la decisió final ha provocat sorpresa i malestar a dins del club i entre molts barcelonis­tes». Mestre ha afegit que la directiva «parlarà internamen­t» amb Piqué i Umtiti quan tornin a Barcelona després de la seva participac­ió en el Mundial de Rússia. I ja no va voler dir res més sobre el tema.

EL FITXATGE Les quatre claus de l’elecció d’‘Abi’

Pep Segura, mànager general esportiu del FC Barcelona, va ser qui es va atribuir l’elecció d’Abidal com a nou secretari tècnic en substituci­ó de RobertFern­ández («hemcregut convenient començar una nova etapa», va ser tota l’explicació que va donar per justificar la decisió de no renovar el contracte d’aquest últim). I va apuntar que s’havia incli-

Jordi Mestre VICEPRESID­ENT ESPORTIU

«El president ha parlat amb Piqué per dir-li que la seva presència en l’escenifica­ció final ha provocat sorpresa i malestar»

Éric Abidal SECRETARI TÈCNIC

«Fins fa poc jo he sigut al vestidor del Barça i sé olorar la situació de cadascú»

Pep Segura MÀNAGER GENERAL

«No crec que els casos de Neymar i Griezmann es puguin comparar. Un era a casa i l’altre era fora»

nat pel francès per quatre raons fonamental­s: la «vinculació amb el dia a dia» de la plantilla; el «coneixemen­t del mercat futbolísti­c internacio­nal»; l’«ascendènci­a sobre el mercat futbolísti­c francès», que, segons va remarcar, és el que més jugadors està aportant els últims anys a les grans lligues, i els seus «valors humans».

Abidal, que es va referir al Barça com la seva «segona casa», va relatar que els últims anys s’ha estat «preparant intensamen­t» per «tenir aquesta oportunita­t» (va cursar un màster de la UEFA i ha estat estudiant des de dins el funcioname­nt de clubs com el Barcelona, el PSG i el Manchester City) i va assenyalar que no veu problema a treballar amb la junta de Bartomeu després d’haver format part de la candidatur­a de Joan Laporta en les eleccions del 2015: «Jo soc del Barça i el que vull és ajudar el club».

LA PLANTILLA Un equip «potent» i amb Dembélé

No hi va haver grans revelacion­s respecte a la confecció de la plantilla per a la pròxima temporada. Abidal va insistir que l’objectiu és «tenir un equip potent», va comentar que havia mantingut una conversa amb Ernesto Valverde abans que aquest últim se n’anés de vacances («però no vam parlar de jugadors», va aclarir) i va destacar que l’entrenador i el Robert ja havien començat a fer «una feina interna» de planificac­ió que ara s’haurà de reavaluar. «I l’hauré de seguir. O no».

Una mica més específic es va mostrar a l’hora de valorar la situació d’Ousmane Dembélé, del qual va dir que és «un jugador amb molt de talent i un gran potencial». «El que volem és que faci un gran Mundial, que descansi bé durant les vacances i que es reintegri amb nosaltres per treballar al màxim». I va deixar un missatge amb aspecte d’advertènci­a: «Fa poc jo estava en aquest vestidor i sé olorar la situació de cadascú».

EL PLANTER Contra l’«obscè peatge» dels agents

Casos com el del jugador del Cadet A Robert Navarro, que està a punt de deixar el club per fitxar per l’AS Mònaco, cada vegada són més freqüents en el futbol formatiu del Barça. És una situació difícil de contenir i que genera una lògica inquietud en els responsabl­es esportius. «Aquests últims anys s’han fet modificaci­ons importants en el criteri salarial per poder competir amb altres grans clubs europeus», va explicar Segura, que va afegir que el Barça no està disposat a «pagar el peatge que exigeixen alguns representa­nts», que demanen «xifres obscenes» per renovar futboliste­s que s’han format a la casa.

 ?? AFP / LLUÍS GENÉ ?? Jordi Mestre, Éric Abidal i Pep Segura, en l’acte d’ahir.
AFP / LLUÍS GENÉ Jordi Mestre, Éric Abidal i Pep Segura, en l’acte d’ahir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain