El Periódico - Català

Un problema d’autoritat

- Sònia Gelmà PERIODISTA

Fa temps que el club funciona a cop de comunicat i aquesta vegada la fórmula no ha estat diferent. El vicepresid­ent esportiu va posar veu a una nota sense autocrític­a ni repregunte­s. El resum de la crisi oberta pel xou de Griezmann va ser que l’Atlètic no es podia ofendre perquè tenia coneixemen­t de l’interès, que millor que el francès no hagi fitxat si no hi estava compromès i que a Piqué i a Umtiti els hauran de posar de cara a la paret.

El toc d’atenció de la directiva als seus jugadors palomitero­s reclama una autoritat que fins ara mai ha tingut, i sembla difícil que a hores d’ara això pugui canviar. Perquè l’autoritat no s’aconseguei­x amb una targeta amb el teu nom. I tant l’actitud de Griezmann com la dels mateixos jugadors del Barça demostren que Bartomeu i la seva junta no han aconseguit que els prenguin seriosamen­t.

La incorporac­ió d’Abidal com a secretari tècnic, tot i que es va intentar mantenir al marge de l’embolic, té molt a veure amb aquest cas. Perquè la primera funció d’Abidal serà precisamen­t exercir d’enllaç amb la plantilla. Per almenys saber què hi passa a dins. No és casualitat que al segon estiu consecutiu, el vestidor sabés abans que els mateixos directius quina seria la destinació del futbolista. I el més vergonyós, que en els dos casos fos públic.

Que la plantilla se sent un òrgan autònom i plenipoten­ciari dintre del club no és cap novetat. En tenim uns quants exemples, com quan fa un any i mig els jugadors van decidir unilateral­ment que no anirien a la gala anual de la FIFA. El que aleshores manava en l’àrea esportiva, Albert Soler, va ser convenient­ment torejat i el club va haver d’excusar-se davant d’Infantino.

Així doncs, no sembla una mala estratègia posar-los algú que els jugadors sentin que està a la seva altura, encara que per a això potser no calia nomenar-lo secretari tècnic. Això de destacar la seva ascendènci­a en el mercat francès quan s’acaba d’escapar Griezmann seria fins i tot còmic, si el club estigués per a bromes.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain