El Periódico - Català

El Senegal obté la primera victòria africana en el Mundial

Polònia regala dos gols i pateix la falta de brillantor de Lewandowsk­i (1-2)

- EL PERIÓDICO

El Senegal pot anar de festa. La seva selecció va aconseguir la primera victòria africana en aquest Mundial. Ho va aconseguir després de 12 anys sense participar en una Copa del Món. Polònia, que tornava al torneig després de 16 anys, es va desfer com una bola de neu amb l’alta temperatur­a del futbol dels senegaleso­s, que ni van necessitar un bon partit de la seva estrella, Sadio Mané, l’explosiu atacant del Liverpool (1-2).

Polònia va concedir massa als atlètics senegaleso­s, dirigits per l’entrenador més jove del Mundial, Aliou Cissé, de 42 anys. El primer gol va ser en pròpia porta després d’un xut més aviat innocent de Gueye. El segon va ser més catastròfi­c. Un mal servei cap enrere de Krychowiak va ser aprofitat per Niang, que semblava estar a punt de sortir del camp per

ser substituït. Va ser hàbil, va córrer, i va treure profit d’una espifiada col·lectiva. El porter Szczesny, ara en el Juventus, va quedar particular­ment assenyalat.

PRIMER PARTIT EN UN MUNDIAL La bogeria es va apoderar dels senegaleso­s, que van patir una mica després d’un gol de cap a cinc minuts de la conclusió de Krychowiak. El seu millor jugador, Robert Lewandowsk­i, va disputar a punt de complir els 30 anys el primer partit de la seva carrera en un Mundial i no podrà recordar-ho de manera dolça. No només la seva selecció va perdre i va jugar malament. Ell va estar particular­ment gris.

S’espera molt més del davanter del Bayern de Munic, que en la fase de classifica­ció va anotar 16 gols i va conduir la seva selecció fins a Rússia. Algun xut d’escassa potència, alguna recuperaci­ó intensa, però poc bagatge per al preuat davanter. Igual que Mané. Però almenys ell va poder cantar victòria.

Després d’aquest últim partit de la primera jornada, el Senegal i el Japó són ara els sorprenent­s líders del grup H i Colòmbia i Polònia, més favorites, queden relegades a la zona de suor i llàgrimes.

 ??  ?? Kouyate i Mane, ahir.
Kouyate i Mane, ahir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain