El Periódico - Català

Sempre vull

Que triomfi Messi i no oblido el corró alemany El MEU MUNDIAL

- FERRAN Adrià

No oblidaré mai l’últim Mundial, el del Brasil. Convidat per un amic, vaig veure el Brasil-Alemanya, el de l’1-7. Quina desfeta. Possibleme­nt l’experiènci­a més brutal que he viscut en un camp de futbol. I això que m’era igual qui guanyés. Però estava envoltat de brasilers i la desfeta que vaig veure al meu voltant va ser tremenda. Va servir per adonar-me de quina manera el futbol penetra en el sentiment d’un país. És una cosa que ja sabem que és així. Des de sempre. Però viure-ho en primera persona amb aquella golejada va ser flipant. Amb el Barça, per exemple, no es percep això. És una altra dimensió.

Després d’allò em vaig quedar per veure més partits i seguir sobretot Leo Messi. No va poder guanyar, encara que va ser finalista, que no està malament. Però no en va tenir prou, va ser insuficien­t. La vida mundialist­a ha sigut molt desagraïda amb el millor jugador del món. Sense sort. I ara va i comença fallant un penal.

Pobra Argentina

I no crec que ara, amb Rússia, li vagi millor. No hi ha mals jugadors a l’Argentina, però manca de talents extraordin­aris. Em faig sempre la mateixa pregunta per mesurar una selecció. És com una vara de mesurar que aplico. ¿Quants jugadors fitxaria per al Barça? I la resposta en el cas de la selecció argentina s’apropa més aviat a zero. Molt diferent de quan mires la selecció espanyola. Allí hi ha més futboliste­s d’enorme talent que voldria per al meu equip.

És una pena que l’Argentina sigui així perquè m’agradaria que a Messi li anés bé. M’agradaria veure’l guanyar un Mundial. També a la Roja, per descomptat. Vull que guanyin les seleccions amb jugadors del Barça. Per a mi, a més, la selecció espanyola és la que millor joc ha desplegat fins ara, malgrat l’empat contra Portugal. M’agrada donar valor al joc. Hi ha una igualtat bestial. Ha perdut Alemanya, han empatat el Brasil, l’Argentina... Dubto que es vegi un resultat tan traumàtic com el que vaig viure al Brasil. No ho oblidaré mai, allò.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain