El Periódico - Català

La jutge condemna 14 seguidors de l’Espanyol a no anar al futbol

- J. G. ALBALAT

Sentència innovadora. Un jutjat de Barcelona va condemnar ahir 14 seguidors del RCD Espanyol acusat de disturbis i atemptat a agents dels Mossos a no poder assistir durant quatre anys a esdevenime­nts esportius vinculats al futbol, inclosos els partits dels seus fills, ni acostar-se al camp del club blanc-i-blau. Els acusats van admetre els fets i s’han conformat amb la pena sol·licitada pel fiscal Miguel Ángel Aguilar, amb què la magistrada ha dictat una sentència in voce de conformita­t.

La pena de dos anys de presó imposada a 13 imputats i de 18 mesos a un altre ha sigut substituïd­a per l’assistènci­a obligatòri­a a un curs de prevenció i tractament de la violència organitzat per la Generalita­t. Tot i això, si en un període de tres anys algun d’ells delinqueix, va al camp de futbol de l’Espanyol o assisteix a algun espectacle vinculat al futbol, ingressarà en un centre penitencia­ri per complir la condemna.

Tots els acusats s’han avingut per subscriure el pacte entre la fiscalia i les seves defenses, que han anunciat que no recorreran la sentència dictada pel Jutjat Penal número 9 de Barcelona. Per tant, és ferm. Per arribar a l’acord s’ha tingut en compte que els acusats han reparat el mal aportant en total 22.000 euros per les destrosses ocasionade­s i les lesions lleus a un agent, així com les dilacions indegudes que no se’ls poden atribuir a ells.

BRIGADES BLANC-I-BLAVES El cas l’ha portat el fiscal especialit­zat del Servei de Delictes d’Odi, Miguel Ángel Aguilar, ja que alguns dels acusats havien format part del grup ultra d’aficionats del RCD Espanyol, les Brigades Blanci-blaves.

Els fets es remunten al derbi barceloní que va enfrontar el RCD Espanyol de Barcelona i el FC Barcelona del 29 de març del 2014, quan després del partit es va produir una baralla entre aficionats de tots dos clubs que va derivar en aldarulls i atacs als Mossos d’Esquadra, i va causar danys materials a mobiliari urbà, vehicles policials i també de particular­s als voltants del RCDE Stadium, ubicat a Cornellà i el Prat.

Tampoc podran anar a partits dels seus fills ni al RCD Stadium

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain