El Periódico - Català

Entre gallines i cérvols

- OLGA Merino

Un dels principis no escrits de la llei de Murphy diu que els assumptes més estúpids comparteix­en una tendència natural a embolicar-se. Els comiats de solter, per exemple. El que fins fa ben poc es resolia amb el tràmit d’un simple sopar ha acabat dilatant-se fins a ocupar el cap de setmana sencer, tres dies de gresca amb la colla en el que se suposa que és l’última nit de llibertat abans de passar pel jutjat o la vicaria. Sona tot molt antic però s’ha posat de moda, què hi farem.

Sembla que es tracta d’una tradició anglosaxon­a o, almenys, els britànics la tenen molt arrelada entre els seus costums. Hen and stag

parties, en diuen; o sigui, les festes de gallines (per a elles) i cérvols (per a ells), celebracio­ns que, deixant les qüestions etimològiq­ues de banda, consisteix­en majoritàri­ament a agafar una mona monumental separats per gèneres. Molts dels solters en capella opten per celebrar a casa el trànsit a la vida marital –Bristol i Bath són les ciutats més freqüentad­es a les illes–, però el que es porta ara és una escapada a l’estranger de tres dies abans del casament. ¿I quina és la destinació preferida dels brits? Barcelona, ¡bingo!

183 euros en cervesa

Dimecres passat, un article a The

Telegraph explicava que, efectivame­nt, la capital catalana és, malgrat el brexit, la ciutat preferida per abandonar la solteria, seguida per Berlín, Hamburg i Dublín (per als nois) i Marbella, Dublín i Benidorm (per a les noies). Fa tres anys, el juny del 2015, un altre reportatge, aquesta vegada del Daily Mail, també col·locava Barcelona la primera de la llista; les altres destinacio­ns ballaven, però la gran encisera es mantenia al capdavant de la xerinola. ¡Sol, sorra i sangria! La despesa de cada tronera en alcohol, calculava el text, s’apropava a les 160 lliures esterlines (183 euros, que donen per a bastantes cerveses).

N’hi ha prou posant a Google les paraules hen, stag, Barcelona i de seguida aflora una pila de pàgines amb entretenim­ents variats per saturar l’agenda del divendres al diumenge, de manera que el cap de setmana resulti inoblidabl­e: als cérvols els ofereixen visitar el Camp Nou, partits de futbol amb vestits bombolla gegants, batalles de paint-

ball, unes voltes en karts o passejades en catamarà.

A les gallines se’ls reserven tastets de pernil, sessions de pintura amb el model despullat, sopars amb un majordom en idèntica tes- situra, una visita als banys àrabs del passeig Picasso o bé una lliçó sexi de ball en barra. El comiat es confeccion­a a gust del consumidor, com un vestit a mida. Segons els càlculs de

The Telegraph, els britànics en comiat de solters solen gastar-se una mitjana de 570 euros per barba.

Complement­s fàl·lics

Per a uns i altres, l’activitat estel·lar és el pub crawling, això és arrossegar-se de bar en bar fins a agafar una borratxera memorable, amb gotets de colors improbable­s servits directamen­t a la gola dels participan­ts. Van en grup i, com que els acompanya un guia, no s’han de preocupar per l’orientació. Els operadors turístics solen fixar una hora i un lloc de sortida, ja sigui el Milans Cocktail Bar o els pubs irlandesos del final de la Rambla, com el Flaherty’s o el Wild Rover, i d’allà la festa es va estenent pels locals del Born, el Gòtic o la Barcelonet­a fins a culminar a les discoteque­s del Port Olímpic. ¿Les més freqüentad­es en els comiats? Club Opium, Shoko, Catwalk i Pachá.

El nuvi (groom), la núvia (bride) i l’entusiasta seguici recorren els carrers més propers al mar vestits per a l’ocasió, amb samarretes estampades amb algun lema, gorres o bandes creuades sobre el pit a l’estil de les misses. Entre les noies, abunden els complement­s de formes fàl·liques; els grups de nois solen obligar el nuvi a vestir-se de dona o de peluix.

L’últim divendres, el xivarri de les comitives èbries es va barrejar amb l’esvalot del partit EspanyaPor­tugal i les aglomeraci­ons davant els televisors gegants. En una

stag party improvisad­a, els cervatons, que en aquesta ocasió procedien de Londres, van llançar el nuvi a la font de les tres gràcies que corona la plaça Reial. Per sort, no el van llançar des del balcó, a l’estil Magaluf.

Barcelona és la ciutat preferida dels britànics per als comiats de solter

Les festes ‘hen and stag’ inclouen rutes de borratxera amb final al Port Olímpic

 ?? ÁLVARO MONGE ?? Un grup de joves londinencs celebren un comiat de solter a la plaça Reial de Barcelona, divendres passat.
ÁLVARO MONGE Un grup de joves londinencs celebren un comiat de solter a la plaça Reial de Barcelona, divendres passat.
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain