El Periódico - Català

Campanya de la DGT

-

Una passió, un esport. El ciclisme de carretera cada dia és més perillós. Conductors d’automòbils i ciclistes hem de compartir simultània­ment la carretera.

L’any 2017, dels centenars d’accidents en què van estar implicats ciclistes a Espanya, van morir a l’asfalt un total de 44 persones. És necessària una gran campanya publicitàr­ia de la Direcció General de Trànsit (DGT), i més concretame­nt a la televisió –perquè d’aquesta manera arribi a més persones–, en la qual s’expliquin les normes de circulació que ens incumbeixe­n a tots, la convivènci­a i el respecte que ens devem els conductors i els ciclistes.

Quan surto amb bicicleta comprovo el cas omís de molts conductors que no respecten les normes, com ara deixar un metre i mig de distància quan ens avancen, així com que alguns ignoren que si tenen visibilita­t ens poden avançar en línia contínua i que és correcte que dos ciclistes circulin junts si van en paral·lel. Entre el desconeixe­ment d’algunes normes i el lamentable estat dels vorals de les vies –algunes plenes de graveta, altres molt estretes–, el ciclista està venut. És necessària una sensibilit­zació de conductors i ciclistes, que hi hagi més respecte, empatia i coneixemen­t de les normes. Damunt de cada bicicleta hi va una persona i han de saber que una bicicleta és un vehicle molt fràgil i amb poca estabilita­t; per tant, el ciclista està exposat que un accident insignific­ant de vegades es pugui convertir en mortal. Conrado Gallego Metal·lúrgic. Collado Villalba (Madrid)

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain