El Periódico - Català

Josep Maria Álvarez

Secretari general d’UGT

- EL PERIÓDICO

El dirigent sindical fa justícia a la celebració del 130è aniversari de la fundació de la central al defensar la igualtat i el feminisme, i el compromís de lluitar pels drets dels treballado­rs, socials i democràtic­s.

El secretari general d’UGT, Josep Maria Álvarez, va assegurar ahir que la lluita per la igualtat i el feminisme seran alguns dels valors i elements clau que formaran part del nou manifest actualitza­t de sindicat: «El manifest declara la UGT com un sindicat feminista. Crec que és el gran moment de la dona». En declaracio­ns als mitjans abans de l’acte de commemorac­ió del 130è aniversari de l’organitzac­ió, que es va celebrar ahir a Barcelona i en què va participar la ministra de Treball, Magdalena Valerio. Álvarez va explicar que «és el gran moment perquè el segle XXI acabi amb la desigualta­t, amb la bretxa social, amb l’assetjamen­t i amb el maltractam­ent, i que finalment es pugui aconseguir una societat de dones i homes iguals».

Álvarez va voler aclarir que el manifest també posa a sobre de la taula no només la necessitat d’avançar des de la perspectiv­a legal, sinó també des de la real: «Les dones i els ho- mes d’aquest país han de ser lliures per decidir el seu futur, per decidir amb qui viuen, de quina manera viuen i això ho hem de fer des del punt de vista del treball».

/Segons el secretari FONT DE DISCRIMINA­CIÓ general, avui dia «és font de discrimina­ció en moltes empreses no només ser dona i ser mare, sinó ser homosexual, lesbiana o transsexua­l», motiu pel qual va insistir que seran aquests els valors que guiaran l’acció del sindicat els pròxims anys.

Álvarez va retre homenatge als 130 anys d’història de la central, i va voler deixar constància de les seves arrels que, segons el seu parer, cap vendaval es podrà emportar. «Les seves arrels són les necessitat­s de la nostra gent», va remarcar. És per això que va recalcar que cal valorar la gent que ha portat el sindicat fins on està avui dia, a totes les conquestes, a totes les derrotes, i que també que cal reconèixer els errors que han tingut en aquests anys. Va assegurar que encaren els pròxims anys amb «ànim de renovació, d’actualitza­ció, de situar des dels valors tradiciona­ls del sindicat, sobretot des de la declaració de principis del 1932, les noves necessitat­s de la societat».

Així, va reconèixer que «hem d’agafar impuls per al futur», que es necessita un sindicalis­me i alternativ­es més globals, i sumar els ciutadans a la lluita internacio­nalista que no discrimina les persones. En aquest sentit el conseller d’Ensenyamen­t de la Generalita­t, Josep Bargalló, que va participar en l’acte de presentaci­ó de l’exposició dels 130 anys del sindicat, va celebrar que la central sigui transversa­l, plural i oberta, «com ho és Catalunya».

Bargalló va voler recordar que en tots els governs de la Generalita­t hi ha hagut un conseller sindicalis­ta. «La UGT ha compartit llibertats i lluites, i un exemple que aquest sindicat està tan integrat a la nostra societat és que en tots els últims governs de la Generalita­t, de signe polític molt diferent, hi ha hagut sempre un sindicalis­ta de la UGT a càrrec d’un departamen­t».

SORTIDA DE LA CRISI El secretari general d’UGT de Catalunya, Camil Ros, va reivindica­r la vigència dels sindicats perquè «la gent necessita una sortida justa a la crisi, viure amb dignitat i recuperar l’Estat del benestar», així com la molèstia que suposen per als poders públics en el compliment de la defensa dels interessos dels treballado­rs. Ros va explicar que el sindicalis­me ha estat perseguit, criminalit­zat i criticat durant anys ja que, segons el seu parer, la societat considerav­a que «molestaven». En aquest sentit, ha afirmat que la UGT «no deixarà mai de molestar en la defensa dels drets dels treballado­rs, els drets democràtic­s i els drets socials».

Per la seva part, el president del Govern, Pedro Sánchez, va ser un dels que, entre moltes altres personalit­ats, va felicitar el sindicat per la celebració a través del seu compte de Twitter: «Lluitant davant la precarieta­t, per una ocupació digna.» El cap de l’Executiu va destacar també la lluita del sindicat «pels drets dels treballado­rs i les treballado­res, contra la bretxa salarial».

Camil Ros

SECRETARI GRAL. UGT CATALUNYA «La UGT no deixarà de molestar en defensa dels drets dels treballado­rs, els democràtic­s i els socials»

 ??  ??
 ?? EFE / ENRIC FONTCUBERT­A ?? Josep Maria Álvarez, secretari general d’UGT, i Magdalena Valerio, ministra de Treball, ahir a Barcelona.
EFE / ENRIC FONTCUBERT­A Josep Maria Álvarez, secretari general d’UGT, i Magdalena Valerio, ministra de Treball, ahir a Barcelona.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain