El Periódico - Català

Manters i precampany­a

-

Les queixes dels veïns per l’incivisme que s’han viscut a la Barcelonet­a van ser, juntament amb la proliferac­ió de la venda ambulant il·legal i l’agressió de manters a un nord-americà, un dels motius que va fer que l’oposició es posés d’acord per reclamar una comissió municipal extraordin­ària de Presidènci­a per abordar la qüestió. La van recolzar el PDECat, Ciutadans, ERC i el PSC.

El PP, malgrat estar d’acord amb les queixes per la gestió de l’alcaldessa, Ada Colau, en seguretat i civisme, no va subscriure la petició per considerar que no només s’havia de culpar l’ajuntament, que també s’havia de reclamar al Govern de Quim Torra que aporti més agents dels Mossos a la vigilància de les zones que viuen més conflictes. Tampoc la CUP va recolzar la convocatòr­ia. Més que això: ni tan sols va acudir-hi i va denunciar que era un acte de precampany­a organitzat per la resta de l’oposició. Una acusació similar a la que va fer el mateix govern de Colau, que no va estar present en la comissió.

La segona tinenta d’alcalde, Laia Ortiz, va ser l’encarregad­a de replicar les acusacions de desgovern dels partits. I els va acusar, al seu torn, d’organitzar «una aliança contra Barcelona». L’assumpte va acabar amb la tercera reprovació de l’alcaldessa en quatre mesos. La primera va ser a compte de la crisi dels narcopisos i la segona, de les suposades retallades en inversions que l’oposició denuncia i el govern nega. La pugna entre uns i altres pot explicar-se per diversos factors. La sensació que la venda ambulant il·legal és tolerada n’és un. Un altre és la proximitat de les eleccions municipals, que sol donar estius especialme­nt carregats de denúncies contra els alcaldes i els seus governs.

On la majoria de l’oposició aprecia desgovern i caos, els ‘comuns’ i la CUP veuen electorali­sme

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain