El Periódico - Català

Guardiola amarga el debut a Emery

El City guanya amb facilitat a Londres (0-2) i el Liverpool arrasa el West Ham (4-0)

- BARCELONA JOSÉ MARÍA EXPÓSITO

El Manchester City, vigent campió, i el Liverpool, subcampió d’Europa, van respondre ahir amb autoritat als triomfs dels seus grans rivals en la primera jornada de la Premier. Pep Guardiola va amargar el debut d’Unai Emery amb l’Arsenal i es va emportar amb comoditat els tres punts de l’Emirates (0-2), mentre el Liverpool va presumir de davantera en la golejada al West Ham (4-0) amb què va arrabassar al Chelsea el lideratge que havia aconseguit dissabte.

«La derrota és una mica frustrant, però som un equip nou», va lamentar Emery, amb qui el calendari no ha sigut benèvol. En la segona jornada afrontarà un dur derbi contra el Chelsea. «Ens va sobrar respecte i ens va faltar agressivit­at en la pressió», va argumentar el tècnic basc. Al cap i a la fi, el City només ha perdut un dels seus últims 21 partits com a visitant en la Premier.

Sense David Silva en la convocatòr­ia ni De Bruyne a l’onze, el City va dominar el partit i no va veure mai perillar la victòria, que va encarrilar Sterling (m. 14) amb un xut des de la frontal després d’una passada de Mendy, titular per primera vegada en un any després de la greu lesió que el va apartar del Mundial que va guanyar la seva selecció.

TOC AL TUITER MENDY «Mendy és Mendy. De vegades el volem matar i de vegades penses: ‘¡Uuau! ¡Quin gran jugador tenim!’ –va explicar Guardiola–. Ens dona energia però té moltes coses per millorar. Espero que puguem convèncer-lo perquè s’oblidi una mica de les seves xarxes socials i millori algunes coses». «Ups», va respondre el jugador a Twitter.

El francès també li va donar la passada en el 0-2 a Bernardo Silva (m. 64), que va afusellar Cech, titular malgrat el fitxatge de Leno, davant de la passivitat de la seva defensa. La traça de Guendouzi (19 anys) en el centre del camp i l’amenaça que va suposar l’entrada de Lacazette en el tram final van ser les millors notícies per a l’Arsenal, que va veure com anul·laven un gol a Aubameyang per un dubtós orsai.

No sembla que els gunners puguin discutir-li el tron al City, una cosa a què sí que aspira el Liverpool. L’equip de Jürgen Klopp es va estrenar amb una golejada que va obrir Salah i que va arrodonir Mané amb dos gols. Firmino no va mullar, però sí el quart beatle de la davantera red, Sturridge, que va sortir en el minut 87 i va fer diana en el 88.

«El West Ham farà una bona temporada, però no és el City ni l’United», va dir Klopp per rebaixar l’eufòria. «No som més que un aspirant. No podem ser cap altra cosa, fa molt que no guanyem res».

NEYMAR I RABIOT MARQUEN També va iniciar la lliga el PSG, que va derrotar el Caen (3-0). Sense Cavani ni Mbappé, Neymar va jugar de nou i va obrir el marcador als 10 minuts. Rabiot i Weah van sentenciar.

?? AFP / GLYN KIRK ?? Guardiola, ahir, durant el partit que el va enfrontar a Emery.
AFP / GLYN KIRK Guardiola, ahir, durant el partit que el va enfrontar a Emery.