El Periódico - Català

La pobresa alimentàri­a creix a França

-

Dos dies abans que Macron presenti un pla de lluita contra la pobresa a França, un baròmetre d’Ipsos Secours Populaire revela que la precarieta­t alimentàri­a afecta un de cada cinc francesos. El 21% dels enquestats assegura que la seva dieta no és tan saludable com hauria de ser al no poder permetre’s fer tres àpats al dia i el 27% admet que comprar diàriament fruites i verdures està fora del seu abast. En les famílies modestes la situació és clarament pitjor.

meitat de les llars amb ingressos mensuals inferiors als 1.200 euros tenen problemes per abonar el menjador escolar dels nens, el mateix percentatg­e que diu que no pot pagar-se una alimentaci­ó variada. El mateix baròmetre assenyala que a un de cada tres francesos li costa pagar les consultes mèdiques que la Seguretat Social no cobreix totalment i més del 80% pensa que els seus fills seran més vulnerable­s a la pobresa que la seva generació.

elaborat per l’Organitzac­ió de Nacions Unides per a l’Alimentaci­ó i l’Agricultur­a (FAO), el Fons Internacio­nal de Desenvolup­ament Agrícola (FIDA), l’Unicef, el Programa Mundial d’Aliments (PMA) i l’Organitzac­ió Mundial de la Salut (OMS).

Segons els màxims responsabl­es d’aquestes agències de l’ONU, l’augment de la fam està estretamen­t relacionat amb l’increment dels conflictes i la violència en diverses parts del món, però també amb els efectes del canvi climàtic, per la qual cosa defensen que «les iniciative­s per combatre la fam han d’anar de bracet amb les encaminade­s a mantenir la pau» i igualment és necessari «fomentar la resiliènci­a al clima en favor de la seguretat alimentàri­a i la nutrició». L’Àsia és el continent amb més persones famolenque­s, amb 515 milions, dada que suposa l’11,4% de la seva població. En termes de percentatg­e el continent més afectat per la gana és l’Àfrica, amb gairebé el 21% dels seus habitants.

 ?? REUTERS / PHILIPPE WOJAZER ?? Emmanuel Macron, en una trobada amb periodiste­s, ahir.
REUTERS / PHILIPPE WOJAZER Emmanuel Macron, en una trobada amb periodiste­s, ahir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain