El Periódico - Català

De despuntar a caure en picat

-

La portaveu del Govern, Isabel Celáa, va felicitar públicamen­t l’encara ministra de Sanitat per haver tornat en un temps rècord la sanitat als immigrants sense papers divendres passat, quan l’Executiu ja sabia que eldiario.es tenia dades compromete­dores sobre el màster que Carmen Montón (Burjassot, 1976) va cursar en la controvert­ida Rei Joan Carles. Potser va ser una manera de reconèixer el seu impuls a una de les mesures estrella de l’Executiu abans de la tempesta.

Montón, de l’entorn més pròxim al president, va voler resistir. Malgrat la seva joventut i la seva candidesa, la seva trajectòri­a l’ha ensenyat a donar la batalla i va sortir a defensar-se. Però la difusió que va plagiar part del seu treball final o les informacio­ns per venir, van acabar amb una carrera que es preveia prometedor­a.

Va començar en política com a regidora de la seva ciutat, Burjassot, el 1999. El seu pare, que també va ser regidor, li va inculcar l’interès per la vida pública i la seva mare, governanta d’un hospital, el cuquet per la medicina. De fet, es va llicenciar en aquesta disciplina just un any abans d’ins- criure’s en el màster. En aquella època ja havia fet el salt al Congrés i José Luis Rodríguez Zapatero l’havia elegit portaveu d’Igualtat. D’aquí es va apuntar al curs universita­ri per ampliar els seus coneixemen­ts en gènere.

En aquella etapa va destacar com a ponent de les lleis de matrimoni gai i de l’avortament. Per això va seguir com a responsabl­e d’Igualtat en l’executiva de Pedro Sánchez, qui va recolzar i mai va abandonar, malgrat que Ximo Puig, un dels barons que van propiciar la caiguda del líder socialista, la va elegir com a consellera. A la Comunitat Valenciana va despuntar en la defensa de la sanitat pública. Igual com en l’Executiu de Sánchez, on deixa importants projectes per tirar endavant.

Montón, de l’entorn més pròxim a Sánchez, va recuperar la sanitat per als immigrants en 100 dies

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain