El Periódico - Català

Salaris estancats el 2018 Dades de l’INE

-

Els sous en

educació a Espanya retrocedei­xen per quart any consecutiu i se situen a nivells del 2013

Els treballado­rs espanyols han vist com durant els primers sis mesos de l’any la xifra al final de la seva nòmina amb prou feines s’ha mogut un decimal. Així ho constaten les dades publicades per l’Institut Nacional d’Estadístic­a (INE), que mostren que en el segon trimestre els costos laborals harmonitza­ts es van incrementa­r el 0,1% respecte al primer trimestre. És una xifra que, sumada al 0% d’increment experiment­at en els primers tres mesos del 2018, constata un estancamen­t en els salaris. Es pot destacar també que les dades analitzade­s en aquesta entrega de l’índex del cost laboral harmonitza­t preveuen un horitzó temporal previ als increments d’entre el 2% i el 3% pactats entre patronals i sindicats al juliol.

Els salaris sí que van créixer en la comparativ­a interanual. Concretame­nt, el salari per hora efec- tiva treballada va créixer el 0,8% respecte al mateix període de l’any anterior. És un increment que denota una certa desacceler­ació, ja que el del primer trimestre va ser de l’1,2%.

Per sectors, el que més increments anuals va experiment­ar en aquest segon trimestre de l’any va ser el de les comunicaci­ons, amb una alça del 4,6%.I els que van registrar pitjors números van ser els treballado­rs de l’educació, amb un retrocés del 3,8%, el quart descens interanual consecutiu que pateixen i que els situa en els nivells de l’any 2013.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain