El Periódico - Català

La CEOE i AFI rebaixen les previsions de creixement

-

La patronal CEOE i Analistes Financers Internacio­nals (AFI) han revisat a la baixa la seva previsió de creixement del PIB d’Espanya per a aquest any i el pròxim. La CEOE preveu que l’economia espanyola creixi el 2,7% el 2018, una dècima menys que la seva estimació anterior, i el 2,3% el 2019 (2,6% precedent), segons destaca en el Panorama Econòmic que elabora el Servei d’Estudis de l’organitzac­ió empresaria­l. Les previsions, per tant, continuen sent positives, però la desacceler­ació prevista s’ha intensific­at lleument per al 2018 i una mica més per al 2019.

L’AFI preveu que l’economia espanyola creixi fins al 2,6% aquest any, quatre dècimes menys que el 2017, tres dècimes menys del que aquesta organitzac­ió havia calculat a mitjans d’any i una dècima menys del que preveu el Govern. A més considera l’economia es continuarà desacceler­ant durant el 2019, per avançar el 2,3%, una dècima menys del que havia calculat el juny passat i també una dècima menys del previst pel Govern. L’AFI insisteix que aquesta revisió únicament suposa un ajustament cap a «taxes més conformes amb el PIB potencial de l’economia espanyola» i que «no qüestiona la robustesa de l’actual cicle econòmic».

que el seu col·lega francès, Bruno Le Maire, li va traslladar la setmana passada una valoració «molt positiva» de la implantaci­ó de la taxa al país veí «des del punt de vista de la recaptació i també en el sentit que no ha provocat deslocalit­zacions» de l’estalvi.

«MISSATGES ALARMISTES» Durant la seva intervenci­ó, la ministra va rebutjar també els «missatges alarmistes» sobre un canvi brusc de cicle en l’economia espanyola encoratjat­s, sobretot, per dirigents del PP. «Espanya es troba en una fase positiva. El nostre creixement es fonamenta en bases sòlides», va dir.

Segons l’anàlisi del Ministeri, la successió d’indicadors econòmics confirmen la «tendència a la moderació» prevista per a l’economia espanyola, però va descartar parlar de «frenada» en la recuperaci­ó. El Govern –va dir Calviño– manté la previsió del Govern anterior d’una taxa de creixement del 2,7% per a aquest any. «De moment els indicadors confirmen aquesta previsió. Però si al final cal revisar-lo, tampoc serà un drama», va rematar la ministra.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain