El Periódico - Català

Dimiteix el director financer d’ING per un cas de blanqueig

Timmermans es va avenir a pagar 675 milions de multa i tornar 100 milions L’afectat continuarà en el càrrec fins que es trobi un substitut

- EL PERIÓDICO

El director financer del banc holandès ING, Koos Timmermans, ha dimitit de tots els seus càrrecs, inclòs el de membre del consell d’administra­ció, a causa del cas de blanqueig de diners en què està immers l’entitat financera, segons ha informat en un comunicat.

La setmana passada, ING va arri- bar a un acord amb el Ministeri Públic dels Països Baixos pel qual va accedir a pagar una multa de 675 milions d’euros i a tornar 100 milions d’euros més que va cobrar de manera indeguda pels moviments del capital blanquejat.

Els reguladors holandesos van determinar que ING havia incorregut en una sèrie de deficiènci­es en les polítiques destinades a prevenir delictes econòmics, entre les quals hi havia una falta de monitoratg­e de les transaccio­ns i falta de recursos. Com a resultat d’això, diversos clients van poder utilitzar els seus comptes per rentar diners durant «diversos anys», segons va explicar l’entitat financera la setmana passada.

«Lamentem els errors trobats i ens prenem això molt seriosamen­t», va dir el president de la junta supervisor­a d’ING, Hans Wijers.

Tot i que ING va assegurar que no s’havien trobat proves o indicis de cooperació activa per part d’empleats actuals o antics, la firma va avançar que havia «emprès» mesures contra diversos empleats en «alts càrrecs directius» que tenien responsabi­litat directa en l’execució de les pràctiques de prevenció de delictes econòmics.

Durant el període investigat per les autoritats holandeses, Timmermans, que es va unir a la companyia el 1996, va ser vicepresid­ent de la junta directiva de la divisió de banca i, durant diversos anys, responsabl­e de les operacions de la firma a Holanda. El 2014 va passar a ser el màxim responsabl­e de la divisió de mercats, mentre que el 2017 va ser nomenat director financer.

Timmermans, que no ha fet cap declaració, ocuparà el seu càrrec fins que la companyia trobi un substitut per «facilitar» una transició «ordenada».

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain