El Periódico - Català

Aire espanyol a Austràlia

Naturgy i Acciona s’adjudiquen dos parcs eòlics als antípodes, amb inversions de 166 i 177 milions d’euros Els dos grups consideren el país «estratègic»

-

Aposta de companyies d’energia espanyoles per Austràlia. Global Power Generation (GPG), filial de generació internacio­nal de Naturgy (antiga Gas Natural) participad­a en un 25% per Kuwait Investment Authority (KIA), s’ha adjudicat la construcci­ó d’un parc eòlic a Austràlia que suposarà una inversió d’uns 166 milions d’euros. Per la seva part, Acciona construirà un parc eòlic de 157,7 megawatts (MW) de potència a la zona de Victoria, al mateix país, projecte que suposarà una inversió d’uns 177 milions d’euros.

El parc en què participa Naturgy, denominat Berrybank, a uns 150 quilòmetre­s de Melbourne, es preveu que comenci a operar el segon semestre del 2020. S’espera que la instal·lació contribuei­xi amb un resultat d’explotació d’aproximada­ment 22 milions d’euros a l’any una vegada estigui en ple funcioname­nt.

Aquesta és la primera inversió inorgànica de Naturgy després de presentar el seu nou pla estratègic 2018-2022 al juny i la segona inversió de GPG a Austràlia, que suposarà assolir una potència renovable d’aproximada­ment 270 MW a la zona, després de la construcci­ó del parc eòlic Crockwell 2 de 91 MW, que entrarà en operació a finals d’any.

«Austràlia és un país molt atractiu per invertir en projectes d’energies renovables al combinar rendibilit­ats atractives per als inversors amb requerimen­ts socials i mediambien­tals. Estem molt satisfets per haver-nos guanyat la confiança de l’Estat de Victoria per al desenvolup­ament d’aquest rellevant projecte eòlic», va assenyalar Francisco Reynés, president de Naturgy. El contracte compleix els criteris establerts per Naturgy en el seu nou pla estratègic, ja que consisteix en un acord de compra d’energia (PPA) de 15 anys a una tarifa regulada recolzant el creixement previst en capacitat renovable de tres vegades, supera els objectius de rendibilit­at mínims i redueix el perfil de risc del grup a l’augmentar la seva internacio­nalització a Austràlia, un país desenvolup­at i estable.

Respecte al projecte d’Acciona Energía, les obres començaran a començamen­ts de l’any que ve i es preveu que finalitzin a mitjans del 2020. La instal·lació es construirà després de resultar adjudicatà­ria de potència en el concurs renovable convocat pel Govern de l’esmentat estat australià. Amb aquest nou parc, denominat Mortlake South, el grup augmentarà en un 36%, fins a 592 MW, la seva potència renovable al país, que considera estratègic.

Les dues firmes multipliqu­en la seva capacitat en un país desenvolup­at i estable

 ??  ?? Renovable Instal·lacions d’un parc eòlic a Austràlia.
Renovable Instal·lacions d’un parc eòlic a Austràlia.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain