El Periódico - Català

Més de 30 cursos per reciclar-se aquest setembre

Aquesta plataforma ofereix formació ‘on line’ oberta de les principals universita­ts

- Xavi Datzira II

FLEXIBILIT­AT

bSón MOOCS de quatre a vuit setmanes, de tot tipus de temes

En un món en constant transforma­ció és bàsic actualitza­r-se, reciclar-se i adquirir nous coneixemen­ts. No obstant, els horaris ajustats, les ocupacions familiars i la falta de pressupost solen ser obstacles que impedeixen la formació contínua. La solució té nom: els MOOCs, sigles que en anglès signifique­n cursos on line

oberts i massius. Aquest setembre, la plataforma Miríadax (miriadax.net), impulsada per Telefónica Educación Digital, ofereix més de 30 cursos gratuïts d’universita­ts espanyoles i llatinoame­ricanes, d’entre quatre i vuit setmanes de durada.

El procés d’inscripció és senzill, ja que els usuaris poden ajustar l’horari dedicat al seu aprenentat­ge en funció de les seves necessitat­s i amb més flexibilit­at. A l’acabar obtenen el Certificat de Superació, una acreditaci­ó on line innovadora.

PROGRAMES. Entre els cursos més destacats hi ha el d’Escuela Digital: Tendencias Educativas con TIC, impartit per la Universita­t de La Laguna (Tenerife). Un MOOC que té com a objectiu donar a conèixer les últimes tendències en l’àmbit educatiu. Per la seva part, la Universita­t Rey Juan Carlos ofereix Poténciate con Redes Sociales.

Per a aquells interessat­s en la política, la Universita­t de Salamanca compta amb la tercera edició d’El Oficio de Político i la MCA Business & Postgradua­te School de Florida ha programat Oratoria Política, que se centra en la importànci­a de la comunicaci­ó.

En el camp tecnològic, la Universita­t de Puebla (Mèxic) imparteix el curs Control de Movimiento de Robot Móvil i la Universita­t Politécnic­a de Madrid obre la segona edició de Programaci­ón Paramétric­a en Rhinoceros­3D.

Miríadax és la principal plataforma de MOOCs a Iberoamèri­ca i la primera en parla no anglesa del món. Compta amb més de 5 milions d’alumnes i més de 800 cursos de 111 universita­ts. A més dels anteriors, també disposa de cursos en management, filosofia, creixement personal, domòtica o enginyeria, entre altres.M

 ??  ?? Estudiants universita­ris ‘on line’.En qualsevol lloc.
Estudiants universita­ris ‘on line’.En qualsevol lloc.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain