El Periódico - Català

Abusador sexual amb placa

El fiscal demana 24 anys de presó per a un agent de la Policia Nacional que es feia passar per promotor musical per abusar de menors El processat les temptava amb un videoclip

- JESÚS G. ALBALAT

«Tens cara de nena bona, però alhora de dolenteta, ¿ho saps? I no sé... M’has excitat. I he dit ¿per què no? Si jo trio la gent que surt en els vídeos, si tot ho organitzo jo.» Ángel T. G. és agent del Cos Nacional de Policia. Té 32 anys. El 29 de juny del 2016 va contactar amb una de menor de 15 anys per abusar sexualment d’ella. Per aconseguir­ho, es va fer passar per promotor d’un grup musical que oferia la possibilit­at de participar en un videoclip. En total, va intentar enganyar (en alguna ocasió ho va aconseguir) quatre nenes.

Està previst que Ángel T. segui avui al banc dels acusats en una sala de l’Audiència de Barcelona. La fiscalia li reclama 24 anys de presó per ciberasset­jament, abús sexual, entabaname­nt de menors de 16 anys i un delicte contra la salut pública per oferir droga a les nenes i després de confiscar-li al seu domicili cabdells de marihuana i cocaïna.

L’acusació pública afirma que Ángel T va contactar amb diverses nenes menors de 16 anys entre el 29 de juny i el 14 d’agost del 2016. Ho va fer a través d’Instagram i afirmant que era promotor d’un grup musical que les joves seguien en els seus respectius perfils socials. Amb aquest estratagem­a el processat va cridar l’atenció de les menors, amb qui va parlar a través de la mateixa xarxa social, per telèfon i per whatsapp, els va oferir participar en un videoclip.

L’acusat els demanava fotografie­s, en alguns casos, posant nues, a la vegada que intentava guanyar-se la seva confiança. El seu únic objectiu, incideix la fiscalia en el seu escrit, era «satisfer les seves exigències sexuals». Una de les menors de 15 anys va acabar cedint, que «per la seva edat i immaduresa emocional» va creure que participar­ia en el videoclip.

Jager i marihuana

El fiscal relata en el seu escrit d’acusació amb minuciosit­at les converses mantingude­s pel processat amb les víctimes. A una d’elles, de 15 anys, li va dir: «Grassoneta, que a mi em venia de gust sinceramen­t. M’has agradat, d’acord. M’has agradat. M’has cridat l’atenció», deixant clar que no li importava l’edat de la noia. «El Jager [se suposa que la beguda alcohòlica Jägermeist­er] t’agrada... et col·locaràs que fliparàs, porros i Jager. Si t’ho compro acabem follant... ho saps ¿no? Perquè jo amb el Jager em poso que flipes».

En una segona trucada, Ángel T. va provar d’impression­ar la menor dient-li que acabava de guanyar 50.000 euros i li va insistir que no

El funcionari accedia a les nenes a través de les xarxes socials i els oferia drogues

denunciés els fets. «Tu imagina’t que em dius que sí, que sí, i demà em vens amb problemes. La pròxima tia que m’intenti fer un truc li dono 20 o 30.000 bitllets a algú i que la faci callar per sempre. A ella i a la seva família», va etzibar, per després comentar que li agradava molt. La noia va respondre: «Jo soc una nena que igual em veus a la foto més gran i quan em vegis en persones dius: ¡cony!». I el processat va replicar: «Em dones més morbo si em dius que amb 13 anys estaves follant».

Al final, l’acusat va acudir al domicili de l’adolescent, on va abusar sexualment d’ella i li va oferir marihuana, tot i que ella la va rebutjar. Dies després, el policia li va insistir a repetir «allò de l’altra vegada». La menor va rebutjar la proposició. Fins i tot la va picar dientli que havia començat a gravar el videoclipi la va convidar a participar «en actitud regal d’aniversari».

El processat, segons el fiscal, va utilitzar el mateix engany per entabanar, almenys, unes tres noies més, de 16, 15 i 13 anys. Sempre amb el pretext de necessitar-les per a una videoclip inexistent.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain